Laskutus manuaalisesti

Mikäli laskua syöttäessä Tekso on offline-tilassa, ohjelma antaa tästä ilmoituksen. Tällöin laskujen numeroinnissa käytetään työasemalle asetettua numeroaluetta.

Ilmoitus Tekson Offline-tilasta

Mikäli Automaattinen laskutus-toimintoa ei valita, täytyy jokaisen asiakkaan lähetteet valita laskutettavaksi yksitellen.

1. Valitse Tekson valikosta Laskutusehdotus. Laskutusehdotus-ruutu avautuu.

Laskutusehdotus-ruutu

2. Valitse Asiakastyyppi:

• Kaikki

• Lasku

• Sovitus

3. (valinnainen) Voit rajata asiakkaita:

• Asiakasnumeron perusteella

• Laskutustavan perusteella:

• Kuukausilaskutus: laskutetaan vain ne asiakkaat, joilla on perustiedoissa vastaava kohta valittuna.

• Factoring-laskutus: laskutetaan vain ne asiakkaat, joilla on perustiedoissa vastaava kohta valittuna. Laskut lähetetään rahoitusyhtiölle Factoring-laskuina. Valintaruutu ei ole valittavissa, mikäli Factoring-toiminto ei ole käytössä.

• Verkkolaskutus: laskutetaan vain ne asiakkaat, joille lähetetään Finvoice-verkkolaskuja. Valintaruutu ei ole valittavissa, mikäli Finvoice-verkkolasku ei ole käytössä. Verkkolaskutuksesta on erillinen ohje.

4. Käynnistä laskutusehdotus painamalla F4 Jatka; ohjelma pysähtyy ensimmäiseen asiakkaaseen, jolta löytyy laskutettavia lähetteitä tai kohdistamattomia suorituksia.

Jos laskutetaan kerralla useita saman asiakkaan lähetteitä, joilla on poikkeavat maksuehdot, niin ohjelma kysyy mitä maksuehtoa asiakkaan koontilaskulla käytetään.