Esimerkki: kokolajitelmallinen malli useilla eri hinnoilla

Kokolajitelmaruudulla käytössäsi on neljä eri hinta-kenttää, jossa voidaan määrittää eri kokotiedoille toisistaan poikkeavat hintatiedot. Ensimmäiseen hintakenttään määritetään hinta joka on käytössä pienimmillä kokotiedoilla, seuraavassa hintakentässä määritetään uudet hinnat ja kokokenttään määritetään mistä koosta alkaen nämä hinnat on käytössä, ja niin edelleen. Käytännössä on mahdollisuus antaa kokolajitelmaan neljä eri hintaa. Kokojen tilatut kappalemäärät annetaan normaalisti.

Koot 38-40 maksavat tehdashinnoin 9,91 euroa – verollinen ostohinta 11,30; koot 42-43 maksavat 11 euroa – verollinen ostohinta 12,54 ja koko 44 maksaa 12 euroa – verollinen ostohinta 13,68. Vastaavat ulosmyyntihinnat ovat 20, 22 ja 24 euroa.