Toimittajakohtainen väriseuranta

Toimittajakohtainen väriseuranta on koko- ja värilajitelmalliseen Teksoon parametrisoitava maksullinen lisäpiirre. Tällöin mallin käytössä voi olla Teksoon perustettujen värien lisäksi myös toimittajan väritieto, joka näkyy mm. varastokyselyssä ja hinnoittelussa. Toimittajan väritieto tulostuu myös varasto- ja myyntiraporteille, jos ne otetaan väritasolla. Toiminto helpottaa mm. ostotilausten tekoa.

Toiminnallinen periaate on se, että Teksoon perustetuille väreille määritetään niitä vastaava toimittajakohtainen väritieto. Tämän jälkeen omat ja toimittajan värit käyttäytyvät seuraavasti:

• Jos mallille annetaan varastoontulossa tai ostotilauksella toimittajan väritieto, ohjelma hakee mallille sitä vastaavan oman värin tunnuksen automaattisesti.

• Mallilla on käytössä nämä kaksi väritietoa; näiden molempien värien tunnukset näkyvät esimerkiksi varastokyselyssä ja hinnoittelussa.

• Selitteenä näkyy sekä oman värin että toimittajan värin selitetieto. Toimittajan värin perustaminen ja selitteen muuttaminen onnistuu myös ostotilauksilla ja varastoontulossa.

• Kun mallille on annettu ensimmäisen kerran toimittajan väri, mallin tyyppi vaihtuu siten että ko. mallilla on jatkossa toimittajan värit käytössä. Pelkkää omaa väriä ei tällöin enää voi käyttää.