Myyntitilaustulosteet

Voit tulostaa myyntitilauksen suoraan myyntitilaustoiminnossa ruudulla olevasta myyntitilauksesta, tai tehdä tulostuksen useampaa myyntitilausta koskien kohdasta 2. Myyntitilaustulostus.

Näiden toimintojen käyttämät raporttipohjat poikkeavat toisistaan, joten kokeilemalla löydät itsellesi sopivimmat tulosteet.

Tulostus myyntitilaustoiminnossa (valikon kohta 1. Myyntitilaus / F6 Tulosta)

Myyntitilaustoiminnossa voidaan tulostaa ruudulle haettu tilaus.

Paina F6 Tulosta, jolloin aukeaa Myyntitilauksen tulostus -ruutu, jossa voit valita tilanteen mukaan valita jokin seuraavista tulosteeksi:

• Tilaus

• Tilausvahvistus

• Keräilylähete

• Tarkoitettu varastolle tuotteiden keräilyä varten; keräilylähetteeseen voidaan käsin merkitä toimitettavat ja mahdollisesti jälkitoimitukseen jätettävät kappaleet.

• Jälkitoimituksessa olevan tilauksen keräilylähetteellä toimitettu määrä näkyy, jos keräilylähete otetaan ilman yksikköhintoja.

• Jos keräilylähete otetaan Yksikköhinnat-valinnalla, niin toimitettu kenttää ei ole tulosteella.

• Keräilylähetteelle tulostetaan vain toimittamattomat rivit ja jälkitoimituksessa olevat rivit ja ko. rivien tekstitiedot. Otsikoksi tallennetut tekstit tulostetaan aina.

• Lähete

• Tarjous

• Kauppakirja

• Käytetään esimerkiksi huonekaluliikkeissä, joissa asiakas maksaa tuotteesta usein varausmaksun käsirahana.

• Hintalaput

• Valinnalla saadaan tulostettua tilauksen toimitettuja kappaleita vastaavat määrät hintalappuja.

Myyntitilauksen tulostus -ruutu

Toimittamattomalle ja jälkitoimituksessa olevalle myyntitilaukselle tulostusvalintana on oletusarvoisesti Tilaus. Toimitetulle myyntitilaukselle oletusarvona on Lähete.

Oletustulosteeksi on myös mahdollista parametroida Keräilylähete; ota tarvittaessa yhteyttä Solteqin asiakastukeen.

Lähete voidaan tulostaa, kun tilaus tai osa siitä on merkitty toimitetuksi. Jos tilaus toimitetaan osissa, muodostuu tilauksessa yhtä monta lähetettä kuin on toimituskertoja. Lähetteelle voidaan määrittää tulostekohtaisesti tulostetaanko myyntihintoja; oletusvalinta tälle on parametroitavissa.

Tilauksen tulosteen tulostaminen viivakoodeilla sekä tilauksen lähettäminen asiakkaalle sähköpostitse edellyttää että kyseiset toiminnot on parametroitu päälle. Ota tarvittaessa yhteys Solteqin asiakastukeen.

Myyntitilaustulostus (valikon kohta 2. Myyntitilaustulostus)

Myyntitilaustulostuksen kautta tulostettuna voit valita tulostettavaksi valita useampia tilauksia kerrallaan. Tulostettavat tilaukset voidaan rajata ajan mukaan joko tilauspäivän tai toimitusajan perusteella. Lisärajauksena voidaan tehdä tilausnumeron, myymälän, asiakasnumeron, asiakasryhmän sekä tilauksen tilan mukaan.

1. Valitse Tulostuslaite: Esikatselu tai Kirjoitin.

2. Valitse Aikarajaus Tilauspäivän tai Toimitusajan mukaan.

3. Valitse Asiakasrajaus sen mukaan rajataanko asiakkaat

1. Tilausasiakkaisiin

2. Toimitusasiakkaisiin

3. Laskutusasiakkaisiin.

4. Valitse Tilaustyyppi:

• Myyntitilaus

• Tarjous

• Keräilylähete

5. Tee muut haluamasi rajaukset.

6. Jos valitsit tilaustyypiksi Keräilylähetteen, voit valita tulostetaanko keräilylähetteelle yksikköhinnat jolloin toimitettu saraketta ei tulosteta.

7. Valitse Tilauksen tila:

1. Kaikki

2. Kirjattu

3. Vahvistettu

4. Jälkitoimitettu

5. Osa laskutettu

6. Toimitettu

7. Laskutettu

8. Tulosta raportti valinnan mukaan joko näytölle tai kirjoittimelle painamalla F4 Tulosta. Esikatseluun otetun tulosteen voit tallentaan myös PDF-tiedostoksi.

Myyntitilaustulostus-ruutu

Myyntitilauksen lähettäminen sähköpostitse

Mikäli valitsit Tulostuslaite-kohdassa Sähköposti-vaihtoehdon ja painat sen jälkeen F4 Tulosta, Lähetetään myyntitilaus -ruutu avautuu.

• Vastaanottaja-kentässä näkyy vastaanottajan sähköpostiosoite; voit tarvittaessa muuttaa osoitteen tai lisätä muita vastaanottajia Kopio- ja/tai Piilokopio-kenttiin.

• Voit halutessasi muuttaa sähköpostin otsikkoa Otsikko-kentässä.

• Paina F5 Esikatselu mikäli haluat esikatsella viestiä ennen lähettämistä.

• Paina F4 Lähetä lähettääksesi viestin.

Lähetetään myyntitilaus -ruutu