Skip to main content
Skip table of contents

Esimerkki: uusi malli ilman kokolajitelmaa ostotilauksella

Kokolajitelmatonta mallia perustettaessa Kokolajitelma-kenttä jätetään Rivitiedot-ruudulla tyhjäksi ja painetaan F4 Jatka. Tällöin avautuu kokolajitelmattoman mallin näkymä, jossa annetaan hintatiedot ja muut mallin perustiedot sekä tilatut kappaleet

 1. Syltä Mallinro (pakollinen tieto)

 2. Anna tarvittaessa informatiivinen laatutieto.

 3. Mikäli osastot ovat käytössä, määritä osasto jolle malli kuuluu.

 4. Anna ryhmätieto, jolle malli kuuluu (pakollinen tieto). Jos tuoteryhmälle on määritetty alv, tulee rivin alv:ksi ko. tieto. 

 5. Nimeä malli mahdollisimman tarkasti (pakollinen tieto). Halutessasi voit lisätä informatiivista lisätietoa Kuvaus-kenttään.

 6. Paina F4 Jatka. Näkymä muuttuu kokolajitelmattoman mallin näkymäksi.

 7. Anna mallille tarvittaessa toimittajan tuotenumero, sesonki ja yksikkötiedot. Nämä tiedot voi täydentää tuotetietoihin myös jälkikäteen.

  Sesonkitieto voi olla pakollinen, riippuen parametrisoinnista.

 8. Anna tarvittaessa mallille CN-nimike ja Alkuperämaa-tieto.

 9. Paina Jatka.

 10. (Pakollinen tieto) Tarkista, että tuotteen Ostohinnoittelutyyppi on oikein. Keskihinnoittelu on yleisimmin käytetty hinnoittelutyyppi. 

 11. Anna tuotteen hintatiedot. Anna tarvittaessa riviä koskeva alennus%. Jos etusivulla on annettu alennuksia, jo ne vaikuttavat ostohinnan laskentaan.

 12. Jos perustietoruudulla on valittu valuutaksi jokin muu kuin euro, niin tehdashinta tulee antaa ko. valitussa valuutassa ja tällöin tulee huolehtia siitä, että valuutan kurssi on oikein perustiedoissa.

 13. Voit antaa tilausvaiheessa myös tuotteen tukkuhinnat, jos Tukkuhinnat-toiminto on käytössä.

 14. Anna mallille tarvittaessa väritieto, mikäli tarkoituksena on perustaa värilajitelmallinen malli.

 15. Anna tilattu kappalemäärä.

 16. Kun olet antanut tarvittavat tiedot, jatka hyväksymällä rivi F4 Rivi valmis -painikkeella. Malli tulee näkyviin rivitietoihin.

 17. Jos ostotilauksen perustietoruudulla on valittuna Koodaus-valintaruutu, pyytää ohjelma toimittajan EAN-koodin rivin hyväksymisen yhteydessä.

  Jos Koodaus ei ole valittuna, ei mallia ole vielä tässä vaiheessa koodattu, ja koodaus tulee tehdä joko varastoontulovaiheessa tai ostotilauksen Hintalaput tilauksesta -toiminnon avulla. Mallia ei voi myydä ennen kuin sillä on EAN-koodi.

 18. Hyväksytty rivi siirtyy varastoon tulon yläosaan ja voit syöttää seuraavan tulorivin tiedot.

 19. Jos haluat määrittää uudelle mallille hintatulosteet, palaa haluamallesi riville ja paina Hintatulosteet, joka avaa ruudun tulosteiden määritystä varten.

Muista tallentaa varastoon tulo valmiiksi, kun olet syöttänyt loput tulorivit. Uudet mallit perustetaan tuoterekisteriin lopullisesti vasta tässä vaiheessa.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.