Digitaalinen kaupankäynti

Verkkokauppatoteutuksessa Tekso sisältää masterdatan asiakkaista, tuotetiedoista sekä varastosaldoista. Tekso muodostaa verkkokaupalle asiakas-, tuote- ja varastosaldosanomia muutostilanteissa (uusi asiakas/tuote/saldo, muuttunut asiakas/tuote/saldo).

Tekso vastaanottaa verkkokauppatilaukset myyntikuiteiksi, myyntitilauksiksi tai Pay & Collect -tilauksiksi. Verkkokaupasta voidaan tuoda myös varauksia (Click & Collect -tilauksina) sekä vuokraustilauksia, jolloin rahastus suoritetaan Tekson kassalla. Verkkokaupasta tulevat tarjouspyynnöt voidaan tuoda Teksoon tarjouksiksi, ja niiden jatkokäsittely tehdään Teksossa.

Tekso voidaan integroida digitaalisten kaupankäynnin järjestelmien kanssa eri tavoin:

Termit

Termi

Selitys

Verkkokauppatilaus

Verkkokaupassa maksettu tilaus, joka lähetetään asiakkaalle asiakkaan valitseman tavan mukaan.

Noutotilaus tai Pay & Collect -tilaus

Verkkokaupassa maksettu tilaus, joka noudetaan valitusta myymälästä.

Click & Collect -tilaus

Verkkokaupassa varattu tilaus, joka noudetaan ja maksetaan valitusta myymälästä. Tilauksen voimassaoloaika (tilauspäivästä tai keräyspäivästä laskettuna) on mahdollista asettaa päivinä.

Tilauksen kerääminen

Tilaukseen kuuluvat tuotteet tulostetaan keräilylistaksi, ja tuotteet keräillään valmiksi noutamista varten sen perusteella. Kerätystä tilauksesta lähtee tieto verkkokaupalle, ja asiakas saa verkkokaupasta tiedon, että tilaus on noudettavissa.