Poikkeavan hinnan/alennuksen syöttäminen myyntiriveillä

Voit antaa myyntiriveillä rivikohtaisesti tuote/kampanja/hinnastorekisteristä poikkeavan hinnan tai alennuksen seuraavilla näppäintoiminnoilla.

Jos tuotteelle on määritetty ei alennusta, niin alennustoimintoja ei voi käyttää.

Näppäintoiminto

Selitys

F3 Hinta

Muuttaa tuotteen alkuperäisen hinnan; kirjoita ensin poikkeava hinta syöteriville ja paina F3.

F5 Alennus %

Tuotteesta annetaan rivikohtainen % -alennus; kirjoita ensin alennusprosentti syöteriville ja paina F5.

F6 Alennus

Tuotteesta annetaan rivikohtainen euro -alennus. Kirjoita ensin alennuksen euromäärä syöteriville ja paina F6.

F7 Erik hinta

Syötetään tuotteen erikoishinta, kun tuote on tarjouksessa tai myydään erikoishinnalla joka ei ole kampanjassa tai hinnastossa.

Mikäli annat kampanjahinnoitellulle tuotteelle uuden alennuksen F5 Alennus % tai F6 Alennus -toiminnolla, alennus lasketaan alkuperäisestä alentamattomasta kappalehinnasta.

Voit antaa kampanjassa olevalle alennustuotteelle lisäalennusta alehinnasta halutulla prosentilla: kun kampanjan perusteella alennettu tuote on käsittelyrivillä, anna syöteriville lisäalennuksen prosentti ja paina alt+F5. Ohjelma laskee tuotteelle lisäalennuksen alennetusta hinnasta, ja rivillä näkyy

• kokonaisalennus euroina, sekä

• summana lopullinen kampanja-alennuksen ja lisäalennuksen jälkeinen summa.

1. Anna myyjänumero ja paina Enter.

2. Valitse myytävä tuote:

• Lue tuotekoodi lukijalla, tai

• näppäile tuotekoodi, tai

• kirjoita tuotteen nimi tai alkukirjain/mallinumero ja paina Enter. Valitse sitten tuote listasta painamalla Valitse.

3. Syötä tuoteriville luku: uusi hinta, alennusprosentti, alennus euroina tai tuotteen erikoishinta.

4. Valitse toiminnoista F3–F7 haluttu hinta/määrä/alennustoiminto. Anna tarvittaessa alennuskoodi.

5. Tuotteen Summa on päivitetty.

6. Paina Enter tai F11 Hyväksy; tuote siirtyy myyntiriville.

7. Paina F6 Loppusumma

8. Valitse maksutapa F2–F8.