Sovituskuitilla myynti ja palautus/mitätöinti

Sovitustoimintoa käytetään kun asiakkaille tai henkilökunnalle annetaan tuote/tuotteet sovitukseen tai lainaksi esim. kuvauksiin.

Voit tulostaa sovituksista raportin Tapahtumaraportti-toiminnolla valitsemalla Tapahtumat-valikosta Sovitukset.

Sovitustoiminto ei poista tuotteita varastosaldoista, vaan ne näkyvät varastokyselyssä Sovitus-kohdassa.

Tuotteen antaminen sovitukseen tai kuvaukseen

1. Anna myyjänumero ja paina Enter.

2. Valitse myytävä tuote:

1. Lue tuotekoodi lukijalla, tai

2. näppäile tuotekoodi, tai

3. kirjoita tuotteen nimi tai alkukirjain/mallinumero ja paina Enter. Valitse sitten tuote listasta painamalla Valitse.

3. Paina Enter tai F11 Hyväksy.

4. Paina F8 Teksti.

5. Syötä sovitus/palautusajat ja muut tiedot, ja paina F4 Tallenna.

Sovitustekstit

6. Paina F6 Loppusumma.

7. Valitse maksutapa F7 Muu maksu

8. Valitse Sovitus nuolinäppäimillä ja paina Enter.

Sovituksen valitseminen

9. Asiakastietoruutu avautuu. Valitse asiakas F2 Lista -toiminnon kautta, tai lisää uusi asiakas painamalla F3 Uusi asiakas ja syöttämällä tiedot.

Asiakastietoruutu

10. Paina lopuksi Enter. Kaksi kuittia tulostuu: allekirjoitettava kuitti sekä asiakaskuitti.

Allekirjoitettava kuitti sovituksesta

Asiakkaan kuitti sovituksesta

Sovituskuitin mitätöinti/palautus (jos tehdään samana päivänä kuin alkuperäinen sovituskuitti)

1. Paina F4 Kuitti.

2. Hae alkuperäinen sovituskuitti ja paina Enter.

3. Paina F7 Mitätöinti.

4. Kassaohjelma varmistaa, että kuitti halutaan varmasti palauttaa. Valitse Palauttaa-vaihtoehto ja paina Enter.

Palautuksen/mitätöinnin valinta

5. Palautuskuitti tulostuu.

Palautuskuitti

Sovituskuitin palautus, kun tuote palautuu takaisin myymälään

Palautus tehdään eri päivänä kuin alkuperäinen sovituskuitti.

1. Paina F4 Kuitti.

2. Hae alkuperäinen sovituskuitti ja paina Enter.

3. Paina F7 Palautus. Kassaohjelma varmistaa, halutaanko palauttaa. Valitse nuolinäppäimillä oikea vaihtoehto, ja paina Enter.

Palautuksen valinta

4. Palautuskuitti tulostuu.

Palautuskuitti