Asiakkaan henkilötunnuksen lisääminen kassalla

Henkilötunnuksen lisääminen olemassa olevalle asiakkaalle

1. Paina F5 Asiakas, syötä asiakasnumero ja paina Enter. Asiakastiedot-ikkuna aukeaa kyseisen asiakkaan kohdalla.

Kassan asiakastietoruutu; asiakas valittuna

2. Paina F3 Muuta tietoja.

3. Lue asiakkaan henkilötunnus ajo-/Kela-kortista viivakoodinlukijalla tai syötä se Henkilötunnus-kenttään, ja paina Enter.

4. Ohjelma tarkistaa kaikki tallennetut henkilötunnukset

• Mikäli tunnusta ei löydy, ohjelma antaa ilmoituksen Henkilötunnusta ei löydy, tallennetaanko asiakkaalle [asiakasnumero]?
      Paina Kyllä, ja sen jälkeen tallenna vielä asiakkaan tiedot F4 Tallenna -painikkeella.

Henkilötunnusta ei löydy -ilmoitus

• Mikäli tunnus jo löytyy, ohjelma antaa ilmoituksen Henkilötunnus löytyi, siirrytäänkö asiakkaaseen [asiakasnumero]?

Henkilötunnus löytyi -ilmoitus

Voit tarvittaessa vaihtaa henkilötunnuksen toiselle asiakkaalle poistamalla sen ensin nykyiseltä asiakkaalta.

Henkilötunnuksen lisääminen uudelle asiakkaalle

1. Paina F5 Asiakas. Asiakastiedot-ruutu avautuu.

2. Paina F3 Uusi.

3. Lue asiakkaan henkilötunnus ajo-/Kela-kortista viivakoodinlukijalla tai syötä se Henkilötunnus-kenttään, ja paina Enter.

Kassan asiakastietoruutu; uusi asiakas

4. Ohjelma tarkistaa kaikki tallennetut henkilötunnukset

• Mikäli tunnusta ei löydy, ohjelma antaa ilmoituksen Henkilötunnusta ei löydy, tallennetaanko asiakkaalle [asiakasnumero]?
      Paina Kyllä, ja sen jälkeen tallenna vielä asiakkaan tiedot F4 Tallenna -painikkeella.

Henkilötunnusta ei löydy -ilmoitus

• Mikäli tunnus jo löytyy, ohjelma antaa ilmoituksen Henkilötunnus löytyi, siirrytäänkö asiakkaaseen [asiakasnumero]?

Henkilötunnus löytyi -ilmoitus