Myyntitilaus väri- ja kokolajitelmalla

Mallin värit ja koot syötetään erillisellä ruudulla, jonka voit avata myyntitilauksen rivitietoruudussa F7 Koot-painikkeella.

Koot-ruutu

Kokolajitelmaruutu aukeaa myös automaattisesti lajitelma-mallille kun siirryt Hinta-kentästä eteenpäin painamalla Enter.

Väri- ja/tai kokolajitelmallisen mallin rivitietojen syöttäminen

1. Syötä riville mallin koodi tai mallinumero:

• Lue mallikenttään tuotteen EAN-koodi viivakoodilukijalla, tai

• näppäillään EAN koodi ja painetaan enter, tai

• voit syöttää myös mallin nimen alun ja painaa Enter, jolloin mallilistan hakuikkuna avautuu, josta voi hakea tuotteen esim. nimellä, tai

• syötä heittomerkki (') ja mallinumero ja paina Enter, jolloin saat oikean malli suoraan riville mallinumeron perusteella ilman listahakua.

2. Syötä rivin hintatiedot sekä annetaan tarvittaessa rivikohtainen etusivulla määritetystä toimitusajasta poikkeava toimitusaika -tieto.

• Ale % -kenttään voi antaa rivikohtaisen alennuksen. Katso myös ohjeen kohta Hinnoittelu tilauksella. Tarvittaessa voit muuttaa rivikohtaista toimitusaikaa F11 Toimitusaika-painikkeella.

3. Syötä mallin väritieto, kokolajitelma sekä määrät erillisellä ruudulla, joka avautuu F7 Koot-painikkeesta. Kokolajitelmaruutu aukeaa myös siirryttäessä Hinta-kentästä Enterillä eteenpäin. Katso alta vaiheet väri-, tyyppi- ja kokotietojen määrittämiselle.

4. Kun rivi on valmis, tallena se painamalla F4 Rivi ok.

5. Syötä tilauksen muut rivit.

6. Jos haluat muuttaa jo tallennettua riviä, ota rivi uudestaan käsittelyyn F2 Muutos -painikkeella. Aktivoi haluttu rivi hiirellä tai nuolinäppäimillä ja paina Enter, jolloin rivi siirtyy ruudun alaosaan ja sille voidaan tehdä tarvittavat muutokset ja tallentaa rivi uudelleen tai poistaa rivi kokonaan F9 Poista -painikkeella.

7. Kun olet syöttänyt kaikki rivit, tallenna tilaus F6 Valmis -painikkeella.

Väri-, tyyppi- ja kokotietojen määrittäminen Koot-ruudulla

1. Valitse ensin haluttu väri.

• Voit syöttää värin suoraan väritunnuksella tai hakea sen listalta F7 Värilista -painikkeella.

• Ainoastaan mallilla ennestään käytössä olevia värejä voidaan käyttää.

Värin valinta värilistalta

2. Jos mallilla on käytössä Tyyppi-tieto, syötä tämä tieto seuraavaksi.

3. Syötä tilattavat koot.

4. Kun olet syöttänyt haluamasi lajitelman, hyväksy tiedot F4 Tallenna -painikkeella.

5. Ohjelma palaa myyntitilauksen riveille; jatka rivin tallennus valmiiksi ja jatka tilausprosessia esimerkiksi syöttämällä tilaukselle joko lisää rivejä tai tallentamalla tilaus valmiiksi.

Voit hyödyntää Pakettilkm-tietoa kun olet antanut yhtä lajitelmaa koskien tilatut kappaleet, ja haluat tilata useampia lajitelmia. Tällöin Yhteensä-summassa näkyy Koko-sarakkeisiin annetut kpl:t kerrottuna pakettilukumäärällä, ja toimitus tehdään paketeittain.