Ryhmämallien perustaminen

• Ryhmämallien varastoa ei seurata.

• Ryhmämalleja ei tulouteta varastoon.

• Ryhmämallien myynti ei vähennä varastoa.

Ryhmämallin perustaminen ostotilauksen kautta

1. Tee ostotilaus (esimerkiksi yleistoimittajalle).

2. Syötä mallinumero, tuoteryhmä ja nimi.

3. Kokolajitelmaa ei anneta.

4. Ostohintakohtaan anna ostohinnaksi oletuskateprosentti.

5. Ostokappalemääräksi 1 kpl.

6. Tee tarpeellinen määrä malleja eri tuoteryhmille

7. Tallenna tilaus.

8. Käy muuttamassa mallin perustiedoissa kohtaan hinnoittelu tyypiksi kate -% ja tallenna. Ostohintana pitäisi olla oletuskate -%. Myyntihintakenttä on tyhjä.

9. Lisää mallille valinta Ei varastoseurantaa mallin perustiedoissa.

Tässä vaiheessa mallit on perustettu, mutta malleilla ei ole vielä koodeja

Ryhmämallien koodaus

1. Valitse Ostotilaus-valikossa 3. Hintalaput tilauksista.

2. Valitse toimittaja, jolle teit tilauksen.

3. Tilaukset saat näkyviin F2 Hae-painikkeella. Maalaa hiiren kursorilla kyseinen tilaus

4. Paina ensin F3 Valitse ja sitten F4 Valmis.

5. Suorita koodaus

Ryhmämallin perustaminen varastoontulossa

1. Tee tuloutus valitulle toimittajalle.

2. Valitse koodaustavaksi automaattinen.

3. Anna mallinumero, tuoteryhmä, nimi.

4. Kokolajitelmaa ei anneta.

5. Ostohintakenttään anna ostohinnaksi oletuskateprosentti.

6. Kappalemääräksi 1 kpl.

7. Tee tarpeellinen määrä malleja eri tuoteryhmille.

8. Tallenna toimitus.

9. Tulosta laput kassalle.

10. Käy muuttamassa mallin perustiedoissa kohtaan hinnoittelu tyypiksi kate -% ja tallenna. Ostohintana pitäisi olla oletuskate -%. Myyntihintakenttä on tyhjä.

11. Lisää mallille valinta Ei varastoseurantaa mallin perustiedoissa. Tallenna

Hintalappujen tulostaminen

Hintalaput tulostetaan normaalisti hinnoittelun kautta

Ryhmämallin myyminen

1. Mallin koodi luetaan normaalisti kassalla.

2. Koska myyntihintaa ei ole määritelty, ohjelma kysyy myyntihintaa.

3. Myyjän on suoraan annettava se hinta, millä malli myydään. Mitään alennuksia ei saa erikseen antaa.