Kassatilitys pohjakassan kanssa

Tilityksessä kaikki rahat lasketaan yhteen, ja nämä määrät syötetään järjestelmään. Rahoista jätettävän pohjakassan arvo syötetään Pohjakassa -kenttään, jolloin ohjelma erottelee sen tilityksessä.

1. Paina F2 Kassatilitys.

2. Syötä myyjänumero ja paina Enter.

3. Tarkista päivä ja paina Enter.

4. Syötä rahan kpl-määrät ja paina Enter.

5. Syötä pohjakassa ja paina Enter.

6. Kun tilityskuitti/kassaraportti on tulostunut, tarkista että kassaero on 0€. Mikäli näin ei ole:

• laske kassa uudelleen,

• tee tarvittavat virhekuittikorjaukset F4 kuitti -haun kautta, ja

• tilitä uudelleen.

Kassatilitys muun valuutan osalta

Tilityksessä tilitetään jokainen valuutta erikseen. Tilitettävä valuutta vaihdetaan F7 Vaihda valuutta -toiminnolla. Kaikki rahat lasketaan yhteen, ja nämä määrät syötetään järjestelmään. Rahoista jätettävän pohjakassan arvo syötetään Pohjakassa -kenttään, jolloin ohjelma erottelee sen tilityksessä.

1. Paina F2 Kassatilitys.

2. Syötä myyjänumero ja paina Enter.

3. Tarkista päivä ja paina Enter.

4. Paina F7 Vaihda valuutta.

5. Paina F8 Hae valuutta ja valitse tilitettävä valuutta.

6. Syötä tilitettävän valuutan yhteissumma ja paina Enter

7. Lopuksi paina Enter kun kursori on Pohjakassa-kentässä, ja hyväksy tilitys.