Suorituksen muuttaminen ja mitätöinti

Jos suorituksen tiliöintiä tai päiväystä täytyy muuttaa suorituksen kirjaamisen jälkeen, voidaan se tehdä laskujen syötön tai suoritusten syötön kautta Suorituslistalla.

Voit halutessasi myös mitätöidä suorituksen kokonaan. Tällöin ohjelma tekee laskulle vastakkaismerkkisen suorituksen uudella tositenumerolla kuluvalle päivälle ja palauttaa laskun avoimeksi. Mahdollinen rahallinen palautus on sovittava toimittajan kanssa erikseen, sillä mitätöinti ei muodosta tapahtumasta pankkiaineistoa.

Suorituslista

Suorituksen muuttaminen

1. Valitse haluttu suoritus aktiiviseksi ja paina F4 Muuta suoritus. Suorituksen muutos -ikkuna aukeaa.

2. Tee haluamasi muutokset kenttiin:

• Suorituspäivä

• Rahatili

• Alennustili

3. Paina lopuksi F4 Tallenna tallentaaksesi muutokset.

Suorituksen mitätöinti

1. Valitse suorituslistalta haluttu suoritus ja paina F8 Mitätöi suoritus.