Kassatilitys ilman pohjakassaa

Tilityksessä rahat lasketaan siten että ensin erotetaan rahoista pohjakassan osuus ja jäljelle jäävät rahat lasketaan ja tilitetään järjestelmän kautta.

1. Laske pohjakassa pois tilitettävistä rahoista.

2. Paina F2 Kassatilitys. Kassatilitys-ruutu avautuu.

3. Syötä myyjänumero ja paina Enter.

4. Tarkista päivämäärä ja paina Enter.

5. Syötä rahat: anna Kpl-kenttään kappalemäärä, ja paina Enter.

6. Käy jokainen Kpl-kenttä läpi Enterillä, myös pohjakassa, vaikka kappalemäärä ja summa olisivat 0.

7. Paina Enter.

8. Kassaohjelma kysyy Hyväksytkö tilityksen? Valitse Kyllä.

9. Tämän jälkeen kassaraportti sekä rahaerittely tulostuvat kuittikirjoittimesta.

10. Kun tilityskuitti/kassaraportti on tulostunut, tarkista, että kassaero on 0€. Mikäli näin ei ole:

• laske kassa uudelleen,

• tee tarvittavat virhekuittikorjaukset F4 Kuitti -haun kautta, ja

• tee tilitys uudelleen.