Valuutat

Valuuttatiedoissa ylläpidetään ulkomaan valuuttoja, joita käytetään ostoissa. Tiedot on päivitettävä kurssien muutosten mukaisesti. Tietoja käytetään ostotilausten yhteydessä, jolloin kone laskee automaattisesti ostohinnan euroissa, mikäli tehdashinta on annettu valuutassa.

Valuutat-ruutu

Uuden valuutan voit perustaa painamalla F3 Uusi ja syöttämällä sen tiedot. Myös ostoreskontran laskun syöttö käyttää valuuttatietoja.

F7 Lista -painikkeella saat esille listan perustetuista valuutoista.

Kentät

Kenttä

Selitys

Tunnus

Sarakkeessa käytetään yleensä kansainvälisiä lyhennyksiä, esimerkiksi USD.

Paikka

Osoittaa maan. Pakollinen tieto.

Kurssi

Päivän kurssi. Voidaan valita käytettäväksi myös useamman kuukauden valuuttakurssia.

Kurssi voidaan antaa käyttäen viittä desimaalia.

Päivämäärä

Osoittaa, milloin kurssin korjaus on viimeksi tehty.

Maakoodi

Voidaan tarvittaessa määritellä.