Suoritusten selailu ja muuttaminen

Pankkisuoritusten F9 Hae suoritus –toiminnolla saat näkyviin asiakkaalle kirjatut suoritukset. Ruudulla näkyy suorituksen päiväys sekä kassa- ja kuittinumero, joilla tapahtuma löytyy kuittien selailusta. Maksunro on suoritukselle kirjautunut tositenumero. Suorituksen summana näkyy summa ilman mahdollista kassa-alennusta. Listalla näkyy myös avoin summa, mikäli suoritus ei ole kohdistunut mihinkään laskuun.

Suorituslista -ruutu

• Kassa = kassalla tehty suoritus

• Pankki = reskontrassa tehty suoritus tai viitetapahtumien päivityksessä kirjautunut suoritus

Jos jo kirjattua suoritusta on tarpeen muuttaa jälkikäteen, menettele seuraavasti.

1. Syötä asiakasnumero ja paina Enter, jolloin asiakkaan tiedot tulevat ruudulle.

2. Avaa suorituslista painamalla F9 Hae suoritus.

3. Aktivoi muutettava suoritus hiirellä tai nuolinäppäimillä, jonka jälkeen se valitse se Enterillä tai Muuta–painikkeella.

4. Maksunumero-ruutu aukeaa; ruudusta näkyy mihin laskuihin tai lähetteisiin suoritus on kohdistunut. Valitse suoritus Muuta-painikkeella.

5. Suorituksen muutos -ruutu aukeaa; ruudussa voit muuttaa kirjanpidon tilin. Suorituksen maksupäivää ei ole mahdollista muuttaa.

6. Tallenna tiedot painamalla F4 Tallenna. Tämän jälkeen voit poistua painamalla F10 Poistu.