Värin muutos ja poisto

Kun painat Hinnoittelu-ruudulla F4 Muuta väri, saat esiin Värinvaihto-ruudun, jossa voit muuttaa tuotteen värin. Tällöin vanha väri poistuu järjestelmästä kokonaan ja kaikki sillä oleva muutospäivää aiempi myynti ja varastohistoria siirtyy uudelle värille. Uusi väri voi olla

• ohjelman väritietoihin perustettu väri, jonka voi hakea listalta, tai

• uusi väri, joka perustetaan värin vaihdon yhteydessä.

Värinvaihto-ruutu

Mikäli muutat jo hinnoiteltujen tuotteiden värejä, tulosta tarvittaessa tuotteisiin uudella värillä olevat hintalaput

Jos haluat poistaa väritiedon, syötä teksti Uusi väri-kenttään teksti BLANK.

Syötä uusi väritieto Uusi väri-kenttään ja tallenna se painamalla F4 Hyväksy.

Jos samalla tuotteella löytyy samalla värillä samoja kokoja ennestään, ohjelma kysyy Uudella värillä on samoja kokoja jo olemassa. Yhdistetäänkö? Vastattaessa Kyllä ohjelma poistaa vanhan värin koodin tiedot ja yhdistää ne uuden värin koodin tietoihin. Huomioi, että vain täsmälleen samoilla mallinro/väri/kokolajitelma/koko/tyyppi -tiedoilla olevat koodit yhdistetään toisiinsa.

Värimuutos päivittyy heti koodirekisteriin ja malli1 -tietokantaan (esimerkiksi varastokyselyn saldonäkymään).

Voit tehdä värin poiston Värinvaihto-ruudulla painamalla F5 Poista; poiston voit tehdä koodille, jolla ei ole varasto- tai myyntihistoriaa. Ohjelma varmistaa värin poiston erillisellä ruudulla. Jos yrität poistaa värin poiston kautta koodeja joilla on varasto- tai myyntihistoriaa, ohjelma antaa virheilmoituksen Koodilla on tapahtumia! Koodia ei voi poistaa.

Esimerkki: värin muuttaminen

1. Hae uusi väritieto painamalla F7 Lista on haettu uusi väritieto.

2. Hyväksy muutos painamalla F4 Hyväksy, jonka jälkeen ohjelma pyytää vahvistuksen muutokselle.

Esimerkki: värin lisääminen

1. Uusi väri -kenttään on syötetty väri, jota ei ennestään löydy värirekisteristä.

2. F4 Hyväksy avaa Värin lisäys -ruudun, jossa uudelle värille annetaan selite. Värin lisäyksen jälkeen ohjelma palaa värinvaihtoruudulle, jossa hyväksytään värin vaihto uudelle perustetulle värille.

3. Ohjelma pyytää vahvistuksen muutokselle

Esimerkki: värin muutos päällekkäiselle värille

Väritiedon muuttaminen värille, jolla on jo samoja kokoja ennestään muutettavalla värillä voidaan tehdä kahdella tavalla:

• vanhan värin koodit poistuvat rekisteristä ja jatkossa käytetään vain uuden värin alkuperäisiä koodeja, tai

• uudelle värille tulee myös vanhan värin koodit, eli uudella värillä on vanhan värin koodit ja uuden värin alkuperäiset koodit käytössä.

1. Hyväksy muutos painamalla F4 Hyväksy.

2. Ohjelma pyytää ensin vahvistuksen väritiedon muuttamiselle ja sen jälkeen ohjelma kysyy yhdistetäänkö uudelta väriltä ennestään löytyvät samat koot.

1. vastaamalla Kyllä vanhan värin koodit poistuvat rekisteristä ja jatkossa käytetään vain uuden värin alkuperäisiä koodeja

2. vastaamalla Ei uudelle värille tulevat myös vanhan värin koodit käyttöön.

Esimerkki: värin poistaminen siten, että koodi jää rekisteriin

1. Voit tyhjentää väritiedon kirjoittamalla Uusi väri -kenttään BLANK. Muutos hyväksytään F4 hyväksy painikkeella

2. Ohjelma pyytää vahvistuksen väritiedon poistamiselle.

Esimerkki: värin poistaminen siten, että koodit poistetaan rekisteristä

1. Voit poistaa Värinvaihto-ruudun F5 Poista-toiminnolla värin koodit, mikäli koodeille ei löydy varasto- ja myyntihistoriaa.

2. Ohjelma pyytää vahvistuksen poistamiselle.

Ohjelma antaa virheilmoituksen, jos koodeilla on tapahtumia, ja niitä ei voida siten poistaa.