Ennakkomaksu I (käsiraha)

Ennakkomaksun käsittely, kun tuote maksetaan tavaraa noudettaessa ja tuote kirjataan myynniksi vasta varsinaisena maksupäivänä.

Osatoimituksista ensimmäisellä toimituskerralla summasta vähennetään ennakkomaksun osuus, jolloin seuraavat tuotetoimitukset myydään normaalina myyntitapahtumana.

Alla olevassa esimerkissä asiakas maksaa 100€, josta ennakkomaksu 50 € ja loput 50 € noudettaessa. Kassaraportilla ennakkomaksu 50 € on alv 0 % myyntiä, ja noudettaessa tuotteille syntyy verollinen myyntitapahtuma. Samalla tuotteet poistuvat varastosaldoista.

1. Anna myyjänumero ja paina Enter.

2. Paina F3 Suoritus. Suoritukset-ruutu avautuu.

3. Valitse Muu suoritus ja paina Enter.

4. Syötä Maksun aihe ja paina Enter.

5. Syötä Summa ja paina Enter.

6. (valinnainen) Valitse F5 Asiakas, mikäli tapahtuma halutaan kohdentaa tietylle asiakkaalle.

7. (valinnainen) Valitse F8 Teksti, mikäli haluat kirjoittaa kuittiin lisätietoja.

8. Paina F6 Loppusumma.

9. Valitse maksutapa:

1. F2 Lahjakortti

2. F6 Käteinen

3. F8 Kortti

Asiakas noutaa tuotteet ja maksaa loput 50 € summasta:

1. Anna myyjänumero ja paina Enter.

2. (valinnainen) Paina F5 Asiakas, mikäli tapahtuma halutaan kohdentaa tietylle asiakkaalle.

3. Syötä noudettavat tuotteet normaalisti ja paina Enter.

4. Paina F6 Loppusumma.

5. Syötä maksettu ennakkomaksun määrä.

6. Valitse F7 Muu maksu.

7. Valitse nuolinäppäimillä maksutavaksi Jäännös, ja paina Enter.

8. Valitse maksutapa:

1. F2 Lahjakortti

2. F6 Käteinen

3. F8 Kortti

4. F7 Muu maksu → Lasku/hetilasku

Kassakuitti

Kuitissa on yhteensä erittely: jäännös + käteinen, josta muodostuu tuotteelle kate + alv:it.

Kassakuitti esikatselussa

Kassaraportti

Suorituksissa näkyvät maksetut ennakkomaksut, jotka on oheisessa esimerkissä suoritettu käteisellä.

Myynti yhteensä -osiossa näkyy päivän verollinen myynti, jossa jäännös on maksutapa ja kirjaa kyseiset ennakkomaksut alv. -myynniksi.

Osatoimitukset myydään tämän jälkeen normaalisti.

Kassaraportti esikatselussa