Aliarvostus

Jos varastossa on vanhan kauden tavaraa, jota ei lasketa varaston arvoon enää täyden hankintahinnan perusteella, voidaan näistä tehdä aliarvostus tuotteen sesonkitunnuksen/tulopäivän perusteella tai malli-/tuotenumeron perusteella.

Aliarvostetut tuotteet tulevat näkyviin inventointiraportin loppuun Epäkurantit-kohtaan. Aliarvostusprosentilla tarkoitetaan arvoa, jonka verran tuotteen ostoarvosta vähennetään.

Oletuksena aliarvostus ei vaikuta tuotteen alkuperäiseen ostohintaan tai varastoraportille tulostuvaan varaston arvoon.

Toimintoa voidaan muuttaa Tekson parametreillä siten, että aliarvostus alentaa kiinteästi varaston arvoa ja keskiostohinnoiteltujen tuotteiden keskihintoja inventoinnin kohdistuspäivästä alkaen. Ota tarvittaessa yhteys Solteqin asiakastukeen.