Global Blue tax free: Vinkkejä poikkeustilanteisiin

Tällä sivulla on kuvattu yleisimpiä Global Blue Tax Free -toimintoihin liittyviä ongelmatilanteita ja vinkkejä niihin.

Mikäli ongelma ei ratkea ohjeiden perusteella, niin ota yhteyttä Solteqin asiakastukeen:

• puh. 09 5422 5402 (arkisin klo 8:00-16.00)

• maksullinen päivystysnumero iltaisin ja viikonloppuisin puh. 09 5422 5406

• asiakastuki@solteq.com

Global Blue asiakaspalvelu:

Global Blue Finland Oy, Maistraatinportti 2, 00240 Helsinki
Puhelin: 0203 55432
Sähköposti: info.fi@globalblue.com

Ongelma

Korjaavat toimenpiteet

Edellytykset tax free -palautukselle eivät täyty: alv14 ja alv24 -ostot yhteensä alle 40 €.

Virheilmoitus liian alhaisesta ostosten summasta

Jos asiakas on ostanut useammalla kuitilla tavaroita yhteensä yli 40 €:lla, tulee ostot yhdistää yhdelle kuitille jos halutaan tehdä tax free -tapahtuma . Tällöin alkuperäiset ostot mitätöidään tai palautetaan, ja ostokset myydään uudelleen yhdelle kuitille.

Tositteen tulostaminen epäonnistuu.

Tarkista kuittikirjoittimen tila (mahdolliset virhevalot, paperijumit, jne).

Voit tulostaa tax free -tapahtuman uudelleen Viimeisimmän Global Blue tax free -lomakkeen tulostaminen uudelleen -toiminnolla.

Verkkoyhteyden ongelmat.

Virheilmoitus verkkoyhteyden ongelmista

Global Blue Integraatio vaatii toimiakseen verkkoyhteyden. Mikäli verkkoyhteydessä on ongelmia, kannattaa ensisijaisesti tarkistaa verkkopiuhojen kytkennät. Ota tarvittaessa yhteys verkko-operaattoriisi. Varaa myymälääsi poikkeustilanteita varten myös paperisia lomakkeita, joita tulee käyttää tilanteissa jossa verkkoyhteyttä ei ole.

Microsoft .NET Framework -virhetilanne.

Ilmoitus Microsoft .NET Framework -virhetilanteesta

Jos tax free –tapahtuman tekeminen ei onnistu ja kassalle tulee virheilmoitus Microsoft .NET Framework virhetilanteesta, ongelma ratkeaa sulkemalla kassaohjelma ja käynnistämällä se uudelleen.

Global Blue kanta-asiakaskortin luku viivakoodista ei onnistu

Jos asiakaskortin lukeminen viivakoodista ei onnistu, tulee viivakoodilukija konfiguroida uudelleen. Ota yhteyttä Solteqin asiakastukeen.

Tax free -toimintoruutu ei näy kokonaan ruudulla.

Jos tax free -toiminto ei näy kokonaan kassan näytöllä, näytön resoluutiota ei ole määritetty riittävän suureksi. Näytön resoluution tulee olla vähintään 1024x768.