Tarjouksesta asiakkaan hinnasto

Tarjouksesta voidaan tehdä asiakkaalle tarjousta vastaava hinnasto Tee hinnasto -painikkeella. Painike on aktiivinen silloin, kun ruudulle on valittu aiemmin tehty tarjous.

Tee hinnasto -painike Myyntitilaus-ruudulla

Hinnaston tekeminen tarjouksesta

1. Hae olemassa oleva tarjous ruudulle.

2. Paina Tee hinnasto.

3. Jos asiakkaalla ei ole entuudestaan määritetty hinnastoa, erillinen Hinnasto tarjouksesta -ruutu avautuu. Voit määrittää ruudulla hinnaston nimen ja voimassaoloajan; kyseiset tiedot tulevat oletuksena tarjouksen perustiedoista. Hinnaston numeroksi tulee automaattisesti seuraava vapaa hinnastotunnus.

Hinnasto tarjouksesta -ruutu

Näppäintoiminto

Selitys

F4 Tee Hinnasto

Luo hinnaston ja avaa hinnastotoiminnon. Tarvittaessa tarjouksesta luotuun hinnastoon voi tehdä muutoksia hinnaston kautta. Asiakkaan tietoihin päivitetään hinnastotieto.

F10 Peruuta

Palauttaa tarjouksen etusivulle; hinnastoa ei luoda.

F4 Tee Hinnasto -painikkeella hinnasto aukeaa seuraavaksi Kampanjat/hinnastot -toimintoon, jossa voit vielä halutessasi muuttaa hinnaston tietoja ja rivejä.

Hinnasto avattuna Kampanjat-ruutuun

Jos asiakastiedoissa on jo aiemmin määritetty hinnasto, avautuu hinnastoa tehtäessä ruutu, jossa kysytään haluatko liittää tämän tarjouksen olemassa olevaan hinnastoon vai luoda uuden hinnaston. Mikäli teet tarjouksesta uuden hinnaston, uuden hinnaston numero päivittyy asiakkaan tietoihin.

Asiakkaalta löytyi jo hinnasto -ilmoitus

Näppäintoiminto

Selitys

F2 Siirry hinnastoon

Voit tarkastella hinnastotoiminnossa asiakkaalle aiemmin määritettyä hinnastoa.

F4 Lisätään hinnastoon

Päivittää tarjouksen rivit asiakkaalla olevaan hinnastoon ja avaa hinnastotoiminnon. Huom! Jos tarjouksella on entuudestaan samoja tuotteita, niin rivejä ei lisätä vaan niiden hinta tarkistetaan siten että halvempi hinta jää voimaan.

F5 Tee uusi

Tekee uuden hinnaston asiakkaalle tarjousta vastaavilla tiedoilla ja asiakkaan tietoihin päivitetään hinnastotieto.

F10 Peruuta

Palauttaa tarjouksen etusivulle eikä hinnastoa luoda.