Laskujen käsittely ostoreskontrassa

Siirtoraportti

Kun ostoreskontra avataan, ruudulle aukeaa raportti siirretyistä laskuista ja mahdollisista virheistä.

Ostoreskontran loki

Raportilla voi olla seuraavia tiedotteita:

• Siirretty ostoreskontraan, tapahtumanumero nnnn

• Lasku on siirretty reskontraan raportissa näkyvällä tapahtumanumerolla.

• Siirretty ostoreskontraan toimittajanumerolla 0, tapahtumanumero nnnn

• Toimittajaa ei ole löytynyt rekisteristä. Lasku on siirretty reskontraan toimittajalla 0 raportissa näkyvällä tapahtumanumerolla.

• Siirretty ostoreskontraan, tapahtumanumero nnnn Tarkista toimittajan tilinro, sitä ei löydy laskulta

• Toimittaja löytyy rekisteristä Y-tunnuksen perusteella, mutta tilinumero on eri kun mikä laskulla.

• Toimittajan tilinumero voi olla vaihtunut, ja se pitää muuttaa toimittajatietoihin.

• Toimittajalla on laskunumero nnnnn jo olemassa! Laskua ei voida siirtää ostoreskontraan.

Voit tulostaa raportin painamalla F4 Tulosta.

Kun lista on käsitelty, se kannattaa poistaa F8 Poista loki -painikkeella; näin uudet tiedot on helpompi havaita.

Laskun käsittely, kun toimittaja löytyy toimittajarekisteristä.

Verkkolaskut näkyvät ostoreskontrassa laskujen syötössä viimeisenä.

Laskujen syöttö -ruutu

F5 ja F6 selaus-painikkeella käydään läpi reskontraan siirtyneet laskut. Lasku voidaan hakea myös suoraan siirtoraportilla olevalla tapahtumanumerolla.

Kaikki muut tiedot tulevat verkkolaskusta, ainoastaan tiliöinti puuttuu. Jos tiliöinti jää tässä vaiheessa tekemättä, se voidaan tehdä jälkeenpäin.

Voit avata laskun esikatseluun Näytä verkkolasku-painikkeella tietojen tarkastusta ja tiliöintiä varten. Voit tarvittaessa tulostaa laskun esikatselusta. Lasku käsitellään tästä eteenpäin kuten muutkin ostoreskontraan syötetyt laskut.

Näytä verkkolasku-painikkeesta avautuu uusi ikkuna; verkkolasku aukeaa automaattisesti Finvoice XML-ohjelmassa.

Laskun käsittely, kun toimittajaa ei löydy toimittajarekisteristä

Kun toimittajaa ei löydy lasku kirjautuu toimittajalle 0, eli toimittajatietokenttä jää tyhjäksi.

Toimittajatieto on lisättävä; muuten laskua ei voi maksaa.

Näytä verkkolasku-painike avaa laskun tarkasteltavaksi ruudulle; laskusta saat toimittajan tiedot, joilla toimittaja voidaan perustaa. Kun toimittaja on perustettu, voit lisätä toimittajan laskulle Vaihda toimittaja -painikkeella . Kun toimittaja ja tiliöinti on lisätty, lasku käsitellään kuten muutkin ostoreskontraan syötetyt laskut.

Näytä verkkolasku-painikkeesta avautuu uusi ikkuna; verkkolasku aukeaa automaattisesti Finvoice XML-ohjelmassa.

Toimittajan hakeminen pelkän Y-tunnuksen perusteella

Tilanteissa, joissa eri toimittajat käyttävät samaa ulkoista rahoitusyhtiötä ja kyseisille toimittajille ei ole määritelty toimittajatiedoissa Y-tunnusta, toimittaja haetaan toimittajatiedoissa määritellyllä rahoitusyhtiön tilinumerolla; ostolaskut kirjautuvat tällöin virheellisesti ensimmäiselle toimittajalle, jolla on tilinumero.

Ohjelman toimintaa on mahdollista muuttaa siten, että mikäli Y-tunnusta ei löydy, toimittajaa ei haeta tilinumerolla vaan kyseinen ostolasku kirjautuu toimittajalle 0, ja näkyy Ostoreskontran Lokissa Tarkista-tekstillä varustettuna.

Alla esimerkki Lokista, kun uusi toiminto on käytössä:

• 2 ylintä riviä: toimittajilla on y-tunnus ja sama tilinumero.

• 2 alinta riviä: toimittajilla ei ollut Y-tunnusta ja näillä on sama tilinumero. Laskut kirjautuvat toimittajalle 0

Esimerkki Lokista

Kyseessä on erikseen parametroitava piirre; ota yhteyttä Solteqin asiakastukeen.