Käyttäjähallinta

Käyttäjähallinta on erikseen aktivoitava maksullinen lisäpiirre; ota tarvittaessa yhteyttä Solteqin asiakastukeen.

Käyttöoikeudet määritellään käyttäjäryhmäkohtaisesti ja kukin käyttäjä määritellään kuuluvaksi johonkin käyttäjäryhmään. Kaikilla Teksoa käyttävillä henkilöillä pitää olla oma käyttäjätunnus ja salasana. Tekson oikeassa yläkulmassa on näkyvissä, kenen käyttäjän tunnuksilla Teksoon on kirjauduttu.

Käyttäjän nimi Tekson päävalikossa

Normaalien käyttäjien lisäksi järjestelmään on perustettuna Ylläpitäjä-käyttäjä, jonka tunnuksilla lisätään käyttäjäryhmät sekä määritellään käyttöoikeudet kullekin käyttäjälle.

Käyttäjäryhmillä voi olla eritasoisia oikeuksia Teksossa:

• Ei käyttöoikeuksia

• Lukuoikeus

• Luku - ja kirjoitusoikeus

Oletuskäyttöoikeudet

• Jos oletuskäyttöoikeuksiksi valitaan lukuoikeudet tai luku-ja kirjoitusoikeudet, kaikkien ohjelmien oikeudet eivät vastaa toisiaan.

• Esimerkiksi Raporteille ei voi antaa luku- ja kirjoitusoikeuksia: jos oletuskäyttöoikeuksiksi valitaan luku- ja kirjoitusoikeudet, raporteille tulee tällöin lukuoikeudet.

• Varastoontuloille ei voi antaa pelkästään lukuoikeuksia; tällöin varastoontuloille tulee Ei käyttöoikeuksia.

• Kun käyttäjällä on vain lukuoikeus, hän ei voi käyttää Tallenna ja Poista -painikkeita.

• Jos käyttöoikeuksia ei ole, käyttäjä ei pääse lainkaan ohjelmaan.

Käyttäjäryhmien perustaminen

Ainoastaan ylläpitäjällä on käyttöoikeudet tähän toimintoon.

Jos yhtään käyttäjäryhmää ei ole vielä perustettu Teksoon:

1. Paina Tekson valikosta F7 Perustiedot ja valitse Käyttäjäryhmät. Käyttäjäryhmät-ruutu aukeaa.

2. Syötä käyttäjäryhmälle Tunnus sekä Nimi ja valitse tälle Oletuskäyttöoikeudet.

Uuden käyttäjäryhmän tietojen syöttäminen

3. Määrittele ryhmälle Oletuskäyttöoikeudet:

4. Paina lopuksi F4 Tallenna tallentaaksesi muutokset.

5. Perusta uusi käyttäjäryhmä painamalla lopuksi F4 Tallenna.

Jos käyttäjäryhmiä on jo perustettu:

1. Valitse listalta jokin käyttäjäryhmä

2. Paina F7 Perustiedot ja valitse Käyttäjäryhmät.

3. Paina F3 Uusi.

4. Anna uudelle ryhmälle Tunnus ja Nimi.

Uuden käyttäjäryhmän tietojen syöttäminen

5. Määrittele ryhmälle Oletuskäyttöoikeudet:

6. Paina lopuksi F4 Tallenna tallentaaksesi muutokset.

Funktionäppäimet

Näppäintoiminto

Selitys

F3 Uusi

Uusi ryhmä.

F4 Tallenna

Tallentaa muutokset.

F5

Edellinen.

F6

Seuraava.

F7 Lista

Antaa listan käyttäjäryhmistä.

F8 Poista

Poistaa valittuna olevan ryhmän.

F10 Poistu

Palaa alkuvalikkoon.

Käyttöoikeuksien muokkaaminen

Käyttöoikeuksien muokkaaminen tapahtuu Tekson päävalikossa, kun Tekso on avattu Ylläpitäjä-käyttäjätunnuksella.

1. Valitse listalta käyttäjäryhmä, jonka oikeuksia haluat muokata.

2. Valitse hiiren vasemmalla painikkeella valikko tai ohjelma, jonka oikeuksia haluat muuttaa.

• Muutettava valinta muuttuu punaiseksi.

• Valitun kohteen senhetkiset oikeudet näkyvät ruudun alareunassa punaisena.

3. Tämän jälkeen saat hiiren oikealla painikkeella listan kolmesta käyttöoikeusvaihtoehdosta. Valitse haluttu vaihtoehto.

Lista-painikkeesta voit avata ruudun, josta näkyvät kyseisen käyttäjäryhmän kaikkien toimintojen käyttöoikeudet samanaikaisesti.

Käyttäjän käyttöoikeuksien määrittäminen

Ylläpitäjänä voit antaa käyttäjälle Tekson käyttöoikeudet Henkilöt-tiedoissa.

Syötä Käyttöoikeudet-ruudulla käyttäjän käyttäjäryhmä ja ensimmäinen salasana.

Käyttöoikeudet-ruutu

Jos jätät Salasana-kentän tyhjäksi, salasanaksi tulee käyttäjätunnus. Käyttäjät voivat muuttaa perustiedoissaan oman salasanansa.

Jos salasanan halutaan olevan voimassa vain tiettyyn päivään asti, syötä päivämäärä Voimassa asti -kenttään.

Kirjautuminen Teksoon

Kun Tekso käynnistetään, ohjelma pyytää antamaan käyttäjän käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Ensimmäisellä kerralla käyttäjää pyydetään muuttamaan salasana. Salasana on muutettava ennen kuin Teksoon sisäänkirjautuminen on mahdollista.

Salasanan muutos -ruutu

Ohjelma muistaa viimeksi annetun käyttäjätunnuksen.

Kirjautumisen jälkeen käyttäjän nimi näkyy tämän jälkeen Tekson päävalikossa, oikeassa yläkulmassa.