Tuotepalautus

Palautuksella tarkoitetaan sitä, kun asiakas palauttaa ostamansa tuotteen seuraavana päivänä tai myöhemmin. Palauttamista koskevat seuraavat säännöt:

Esimerkki käteiskuitista tuotepalautuksen yhteydessä

Tuotepalautuksen tekeminen

1. Anna myyjänumero ja paina Enter.

2. Valitse myytävä tuote:

1. Lue tuotekoodi lukijalla, tai

2. näppäile tuotekoodi, tai

3. kirjoita tuotteen nimi tai alkukirjain/mallinumero ja paina Enter. Valitse sitten tuote listasta painamalla Valitse.

Palautus 1.PNG

Palautettava tuote haettuna

3. Paina F9 Pal/Mit. PALAUTUS-teksti tulee näkyviin oikeaan alakulmaan, ja Määrä sekä Summa muuttuvat negatiiviseksi.

Palautus 2.PNG
  4. Paina Enter. Myyntirivin tiedot päivittyvät.

Palautus 3.PNG

Palautettava tuote myyntirivillä

5. Paina F6 Loppusumma.

Palautus 4.PNG

Palautuksen maksutavan valintaruutu F6 Loppusumman painamisen jälkeen

6. Valitse viimeiseksi, miten palautus maksetaan asiakkaalle (F6 Käteinen, F8 Kortti, ja niin edelleen).

Palautuksen tekeminen useammalle maksutavalle

Mikäli palautus halutaan tehdä useammalle maksutavalle:

1. Syötä F6 Loppusumman painamisen jälkeen se rahasumma, joka halutaan palauttaa ensimmäistä maksutapaa käyttäen.

Osamaksu_palautus 1.PNG

Ensimmäiselle maksutavalle palautettava rahasumma

2. Paina tämän jälkeen maksutapa-painiketta (F6 Käteinen, F8 Kortti, ja niin edelleen) ja suorita palautuksen maksaminen. Maksettava/Maksettu -tiedot päivittyvät.

Osamaksu_palautus 2.PNG

Päivittyneet Maksettava/Maksettu -tiedot

3. Syötä sitten loput maksettavasta summasta (tai osa siitä, mikäli maksutapoja on useampi kuin kaksi), ja suorita palautuksen maksaminen muulla maksutavalla/maksutavoilla.

Osamaksu_palautus 3.PNG

Toiselle maksutavalle palautettava rahasumma