Ostotilausehdotuksen tekeminen hälytysrajatilausten määrien perusteella

Ostotilausehdotukseen tulevat ne tuotteet joita ei ole vähintään minimivaraston osoittamaa määrää vapaalla saldolla.

Ostotilausehdotuksen tilattava määrä on maksimivarasto – vapaa saldo. Tarkastelu tehdään kokokohtaisesti.

1. Valitse Tekson valikosta F3 Ostotilaukset ja 7. Ostotilaus. Tuotteiden poiminta ehdotukseen -ruutu avautuu.

2. Poimi tuotteet ehdotukseen: valitaan toimittajat, tuoteryhmät sekä myymälät, joille haluat tehdä ostotilausehdotuksen (oletuksena mukana ovat kaikki toimittajat, tuoteryhmät sekä myymälät).

• Ostotilausehdotuksen rajausruudulla on aikarajavalinta (Alkaen/Asti), jonka perusteella rajataan, minkä ajan tilauksia ostotilausehdotus käsittelee. Tällöin haku hakee tilatut määrät vain tilauksilta jotka ovat valitun aikavälin sisällä. Voit jättää kumman tahansa päivämäärän tyhjäksi.

• Ohjelma näyttää ehdotuksen joko myymälä- tai mallikohtaisesti. Ohjelma muistaa viimeksi käytetyn valinnan; jos sitä muutetaan, Ostotilausehdotus tulee käynnistää uudelleen.

Ostotilausehdotuksen rajaaminen.PNG

Tuotteiden poiminta ehdotukseen (Huomioi toimitukset vain rajatulta ajalta valittuna)

3. Käynnistä ehdotuksen teko painamalla F2 Tee ehdotus. Ostotilausehdotus-ruutu avautuu.

• Tilattavat tuotteet tulevat ostotilausehdotuksen ruudulle näkyviin toimittajajärjestyksessä. Voit muokata rivejä voidaan muokata tuplaklikkaamalla haluttua riviä tai painamalla F4 Muokkaa.

• Voit tarvittaessa poistaa valittuna olevan rivin ehdotuksesta F8 Poista-painikkeella.

• Saat tyhjennettyä koko ehdotuksen F3 Tyhjennä-painikkeella ja ehdotuksen teko voidaan käynnistää uudestaan F2 Tee ehdotus-painikkeella.

Ostotilausehdotus-ruutu

• Vapaa saldo: Tuotteen varastosaldo+osto-tilauksilla tilatut kappaleet-myyntitilauksilla varatut kappaleet

• Tilattava: Tuotteen tilattavaksi ehdotettava määrä on tuotetietoihin määritetty maksimivarasto-tuotteen vapaa saldo.