Tax free -tapahtuman mitätöinti kuittien selailun kautta

Kun mitätöinti tehdään pelkälle tax free -tapahtumalle, toiminto käynnistetään kuittien selailun kautta. Tax free -tapahtuman mitätöintiä käytetään esimerkiksi tilanteessa, jossa suoramitätöintiä ei voi enää tehdä eli silloin kun asiakas palauttaa tuotteet eri päivänä kun osto on tehty ja palautus tehdään uudella myyntikuitilla.

1. Hae kuittien selailuun alkuperäinen myyntikuitti, josta on tehty tax free -tapahtuma.

2. Paina F2 Tax free. Tax free-tapahtuma -ruutu aukeaa.

3. Ruudun yläosa sisältää tiedon, että tästä kuitista on aiemmin tehty tax free -tapahtuma. Valitse valikosta Mitätöi Tax free-tapahtuma -vaihtoehto ja paina F4 Suorita toiminto.

4. Ohjelma ilmoittaa, kun tax free -tapahtuman mitätöinti on suoritettu onnistuneesti. Tieto mitätöinnistä on myös tapahtuman tax-free-tiedoissa näkyvissä.