Global Blue tax free -tapahtuman luominen: pikaohje

1. Tee myynti asiakkaalle normaalisti, ja päätä kuitti asiakkaan haluamiin maksutapoihin.

2. Avaa kuittien selailu painamalla F4 Kuitti.

3. Paina Kuittien selailu -ruudulla F2 Tax free. Taxfree-tapahtuma -ruutu avautuu.

4. Valitse Tee Globalblue taxfree-tapahtuma (paina F3 Vaihda Taxfree, mikäli kyseistä vaihtoehtoa ei ole näkyvissä), ja sitten F4 Suorita.

5. Tee toinen seuraavista toimenpiteistä:

1. Täytä avautuvaan tax free -ikkunaan vähintään asiakkaan asuinmaa ja passin numero. Paina OK.

2. Lue asiakkaan Global Blue -asiakaskortti, jolloin asiakkaan tiedot tulevat automaattisesti ruudulle ja ohjelma muistuttaa myyjää erillisellä ruudulla tarkistamaan asiakkaan osto-oikeuden. Kuittaa osto-oikeuden tarkistaminen syöttämällä myyjänumerosi ja paina Yes. Hyväksy tapahtuma Tax free -ikkunassa ja paina OK.

6. Lomakkeet (2 kpl) tulostuvat.

7. Asiakas täyttää henkilötietonsa lomakkeeseen ja allekirjoittaa lomakkeen.

8. Myyjä allekirjoittaa lomakkeen ja lisää pakettien lukumäärän. Kauppaan jäävään lomakkeeseen ei tarvitse tehdä merkintöjä.