Skip to main content
Skip table of contents

Vaihtolaitteen vastaanotto laskun syötössä

Vaihtolaitteita voidaan vastaanottaa myös laskun syötön kautta mikäli Laskutus ja Myyntireskontra -toiminto on käytössä.

Voit tarkistaa tämän Tekson F8 Laskutus ja Myyntireskontra-valikosta; jos toiminto on käytössä, kohdasta 2. löytyy Laskun syöttö. Muutoin valikossa on ainoastaan kohta 1. Myyntireskontra.

 1. Vastaanota vaihtolaite laskun rivitiedoissa painamalla F9 Vaihtolaite.

 2. Syötä vaihtolaiteoston kirjauksessa vaihtolaitteen nimike, ryhmätieto, ostohinta (asiakkaalle vaihtolaitteesta hyvitettävä summa) sekä myyntihinta, jolla vaihtolaite pyritään myymään eteenpäin.

 3. Laskulle vaihtolaitteen ostohinta kirjaantuu negatiivisena; asiakkaalle hyvitetään tämä summa.

  • Vaihtolaitteen osto näkyy laskun rivillä tunnuksella V.

 4. Voit lisätä samalle myyntitilaukselle myytäviä tuotteita, jolloin vaihtolaitteen osto vähentää ostoarvon verran myyntitilauksen loppusummaa.

 5. Kun kaikki rivit on syötetty, päätä lasku painamalla F6 Valmis.

 6. Jos laskun summa jää negatiiviseksi, niin tälle negatiiviselle laskulle tulee kirjata negatiivinen pankkisuoritus, kun summa on hyvitetty asiakkaalle tilille.

  • Jos asiakas käyttää negatiivisen laskun avoinna olevaan veloituslaskuun, niin negatiivisen suorituksen lisäksi tulee kirjata vastaava plusmerkkinen osasuoritus sille laskulle, jolle hyvityslasku halutaan kohdistaa.

  • Asiakkaan tiliä ei hyvitetä, jos hyvitys kohdistetaan pankkisuorituksilla veloituslaskuun.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.