Suoramitätöinti

Suoramitätöinti tarkoittaa virheellisen myyntikuitin peruuttamista kuitin suoramitätöinnillä.

On tärkeää, että ennen mitätöintiä huomioidaan kuitilla oleva korttimaksu/maksut sekä mahdollinen tax free -tapahtuma. Ohjelma pyytää mitätöitäessä tuplavahvistuksen niille kuiteille, joihin liittyy korttimaksutapahtuma tai tax free -tapahtuma. Tuplavahvistus tehdään, jotta vältytään tilanteilta joissa vahingossa mitätöidään kuitti jonka uudelleenmyynti ei ole aina mahdollista; esimerkiksi maksukortille myynti edellyttää usein kortin paikallaoloa.

Riippuen maksukortin säännöistä myös korttikaupan mitätöinti voi edellyttää kortin paikallaoloa.

Mitätöinti ole Poplapay-maksupäätteitä käyttäessä mahdollinen toimenpide; suorita mitätöinnin sijasta palautus.

Kuittiselailun kautta voit tehdä mitätöinnin kuluvan päivän kuitille.

F4 Kuitti → F7 Mitätöinti -tapaa käytettäessä hyvitys kohdistuu automaattisesti alkuperäisen kuitin maksutavalle

1. Paina F4 Kuitti.

2. Syötä kassanumero ja kuitin numero, tai selaa F5/F6-nuolinäppäimillä kuittiin jonka haluat mitätöidä. Paina Enter.

Kuittien selailuruutu

3. Paina F7 Mitätöinti.

4. Ohjelma kysyy varmistusta mitätöinnille; valitse Kyllä.

• Jos kyseessä on korttimaksutapahtuman tai tax free -tapahtuman sisältämä kuitti, ohjelma pyytää mitätöinnille vielä uuden vahvistuksen, jossa mitätöinnin voi vielä perua.

5. Kun mitätöinti on hyväksytty, tulostuu mitätöintikuitti.

Esimerkki mitätöintikuitista

6. Paina F10 Poistu.

7. Tarvittaessa myy tuote uudestaan oikealla tavalla.