Myynti laskulla/hetilaskulla

Mikäli laskua syöttäessä Tekso on offline-tilassa, ohjelma antaa tästä ilmoituksen. Tällöin laskujen numeroinnissa käytetään työasemalle asetettua numeroaluetta.

Ilmoitus Tekson Offline-tilasta

1. Anna myyjänumero ja paina Enter.

2. Valitse myytävä tuote:

1. Lue tuotekoodi lukijalla, tai

2. näppäile tuotekoodi, tai

3. kirjoita tuotteen nimi tai alkukirjain/mallinumero ja paina Enter. Valitse sitten tuote listasta painamalla Valitse.

3. Paina kassassa Enter. Valitsemasi tuote siirtyy käsittelyriviltä myyntirivinäkymän yläosaan.

4. Paina F6 Loppusumma.

5. Valitse maksutapa: F7 Muu maksu.

6. Valitse Lasku tai Hetilasku nuolinäppäimillä ja paina Enter.

7. Valitse asiakas painamalla F2 Lista ja hakemalla asiakas listalta, tai perusta uusi asiakas (asiakastyypin tulee olla Laskutusasiakas).

8. Paina Enter.

9. Kassakuitteja tulostuu kaksi kappaletta, joista toiseen tulee asiakkaan kuittaus.

Kassakuitti, johon tulee asiakkaan kuittaus

• Kassakuitti

Hetilaskun jälkeen tulostuu myös laskulomake.

• Tuotteet poistuvat varastosaldoista ja lasku- ja myyntireskontran ollessa käytössä asiakkaan maksaessa laskun; suoritus kohdistuu kyseiseen laskuun.

• Laskuun päätetystä tapahtumasta muodostuu lähete josta muodostetaan Tekson puolella lasku.