Tilimyynti

Asiakkaalla myydään tilille

1. Anna myyjänumero ja paina Enter.

2. Valitse myytävä tuote:

1. Lue tuotekoodi lukijalla, tai

2. näppäile tuotekoodi, tai

3. kirjoita tuotteen nimi tai alkukirjain/mallinumero ja paina Enter. Valitse sitten tuote listasta painamalla Valitse.

3. Paina kassassa Enter. Valitsemasi tuote siirtyy käsittelyriviltä myyntirivinäkymän yläosaan.

4. Paina F6 Loppusumma.

5. Valitse maksutapa F7 Muu maksu.

6. Valitse nuolinäppäimillä Tilimyynti ja paina Enter.

7. Valitse olemassa oleva asiakas painamalla F2 Lista ja valitsemalla asiakas listalta, tai perusta uusi asiakas. Asiakastyypin tulee olla Tiliasiakas.

8. Paina Enter. Järjestelmä ilmoittaa jos luottoraja ylittyy; tämän voi tarvittaessa ohittaa painamalla F10.

9. Kassakuitteja tulostuu kaksi kappaletta, joista toiseen tulee asiakkaan kuittaus.

• Kuitissa näkyy asiakkaan edellinen saldo ja nykyinen saldo.

Tilimyynnin velkasaldon lyhentäminen

1. Anna myyjänumero ja paina Enter.

2. Paina F5 Asiakas.

3. Valitse olemassa oleva asiakas painamalla F2 Lista ja valitsemalla asiakas listalta.

4. Paina Enter.

5. Paina F3 Suoritus.

6. Valitse Tilisuoritus ja paina Enter.

7. Syötä maksun aihe ja paina Enter.

8. Syötä Summa ja paina Enter.

9. Paina F6 Loppusumma.

10. Valitse Maksutapa: F2–F8.

11. Kuitissa näkyy asiakkaan entinen saldo, lyhennys ja uusi saldo.