Reklamaatiopalautus

Jotta reklamaatiotoiminto on kassalla käytettävissä, reklamaatiosyiden tulee olla parametroituna Teksoon.

Reklamaatiossa luodulle kuitille voidaan myydä samalla uusia tuotteita, ja/tai kuitti päätetään asiakkaan käyttämälle maksuvälineelle. Asiakkaalle annetaan siis hyvitys tuotteesta heti palautuksen yhteydessä. Jos asiakkaalle annetaan uusi tuote rikkoutuneen tilalle, voidaan uusi tuote myydä samalle kuitille jolle alkuperäisen tuotteen reklamaatiopalautus tehtiin. Kassalla tehty reklamaatiopalautus ei palauta tuotetta varastosaldoille, vaan se jää odottamaan erillistä siirtoa toimittajalle; reklamaatiotuotteiden siirto käsitellään Varasto-toiminnossa.

1. Anna myyjänumero ja paina Enter.

2. Valitse myytävä tuote:

1. Lue tuotekoodi lukijalla, tai

2. näppäile tuotekoodi, tai

3. kirjoita tuotteen nimi tai alkukirjain/mallinumero ja paina Enter. Valitse sitten tuote listasta painamalla Valitse.

3. Paina 2 kertaa F9 Pal/Mit ja paina sitten Enter.

4. Valitse palautuksen syy nuolinäppäimillä ja paina Enter.

Reklamaatiopalautus-ruutu

5. Kirjoita tarvittaessa tarkempi selitysteksti ja paina F4 Tallenna. Tuote on nyt lisätty myyntiriville negatiivisella hinnalla.

Reklamaatiopalautus myyntirivillä

6. Siirry maksamiseen painamalla F6 Loppusumma.

7. Valitse maksutapa F2–F8.