Vastaavat tuotteet

Vastaavat tuotteet -toiminnolla määritellään ruudulla olevalle tuotteelle vastaava tuote, jolla voidaan korvata päätuote sen loppuessa. Tällöin kassalla, myyntitilauksissa ja laskun syötössä tuotetta myytäessä saadaan varastokyselyn avulla näkyviin lista vastaavista tuotteista, ja niistä valitsemalla voidaan myytävä tuote vaihtaa.

Kun painat Tuotteet-ruudulla Vastaavat tuotteet -painiketta, avautuu Vastaavat tuotteet -ruutu.

Voit lisätä tuotteelle vastaavan tuotteen painamalla F3 Uusi. Uusi vastaava tuote -ruutu avautuu.

Uusi vastaava tuote -ruutu

Voit syöttää vastaavan tuotteen tuotenumeron suoraan kenttään, tai voit valita sen listalta painamalla F7 Lista. Hyväksy valinta painamalla F4 Hyväksy, jonka jälkeen listalla näkyy päätuote sekä vastaava tuote. Voit lisätä tuotteelle tarvittaessa muita vastaavia tuotteita F3:lla tai poistaa niitä F8:lla.

Jos tuote on jo Päätuote, sitä ei voi enää määritellä vastaavaksi tuotteeksi. Vastaava tuote voi kuulua vain yhdelle päätuotteelle.