Tukku- ja tuotepaketit

Teksoon ennestään perustetuista tuotteista voidaan muodostaa tukkupaketti, joka mahdollistaa esim. tuotteen isomman erän myynnin omalla koodilla, hinnalla ja nimellä. Tällä tavalla voidaan myös myydä useampi tuote yhdessä, mikäli tällaisella paketilla on oma tuotekoodi.

Myytäessä tukkupaketin koodilla ohjelma käyttäytyy siten, että myyjälle näkyy kassaohjelman riveillä kaikki pakettiin kuuluvat tuotteet, mutta tulosteille (kuitti, lähete, tilaus. lasku) tulostuu vain paketti ja sen hinta. Varasto vähenee kaikkien pakettiin kuuluvien tuotteiden osalta. Itse tukkupaketin tuotenumerolla ja koodilla ei ole varastoseurantaa.

Lisäksi voidaan määrittää tuotepaketti, jossa automaattisesti myydään toinen tuote mukana, tällöin kyseessä ei ole tukkupaketti vaan toimintoa käytetään esim. pullopanttikäsittelyssä; katso lisätietoja sivulta Pullopanttikäsittely .

Tuotepaketin tekeminen

1. Aloita uuden tuotteen perustaminen painamalla F3 Uusi.

2. Syötä tuotteelle tuotenumeroksi ja koodiksi tukkupaketin tiedot sekä haluttu nimi. Määritä myös tuoteryhmä sekä haluttaessa toimittaja. Kun kyseessä on tukkupaketti, aktivoi Lisätiedot- välilehdellä Tuotepaketti-valinta, jolloin myös Ei varastoseurantaa-valinta tulee aktiiviseksi. Tallenna tuote näillä tiedoilla.

3. Paina tallennuksen Tuotepaketit-painiketta, jolloin avautuu ruutu, jossa näkyvät ennestään olemassa olevat tuotepaketit sekä pantit.

4. Määritä uusi pakettitunnus painamalla F3 Uusi, jolloin aukeaa alla oleva ruutu.

5. Lisää pakettiin tuotteita painamalla edelleen F3 Uusi, jolloin aukeaa alla oleva ruutu:

• Pakettitunnus: ohjelma ehdottaa pakettitunnukseksi oletuksena tuotenumeroa. Voit muuttaa tiedon halutessasi.

• Tuotenro: Kenttään määritetään sen tuotteen tuotenumero, joka tähän pakettiin halutaan lisätä (syötetään käsin tai F7 Lista –painikkeen avulla).

• Lukumäärä: Kenttään määritetään ko. tuotteen myyntikappalemäärä tässä paketissa.
      Hyväksy valinta hyväksytään F4 Hyväksy-painikkeella, jolloin palataan Pakettitunnus-ruutuun. Voit lisätä pakettiin lisätään muita tuotteita painamalla F3 Uusi.

6. Kun olet lisännyt pakettiin halutut tuotteet, palaa Tuotepaketit-ruudulle painamalla F10 Poistu.

7. Aktivoi perustettu paketti Tuotepaketit-ruudulla ja poistu ruudulta painamalla Valitse. Tällöin ohjelma palaa Tuotetiedot-ruudulle ja tuo tuotteelle oikean pakettitunnuksen.

8. Tallenna tuote painamalla F4 Tallenna.

Olemassa olevan paketin muutos

1. Aktivoi Tuotepaketit-ruudulla haluttu paketti

2. Paina F4 Muuta.

3. Voit lisätä pakettiin uuden tuotteen painamalla F3 Uusi tai poistaa tuotteen paketista painamalla F8 Poista. Muuta-painikkeella voit muuttaa pakettiin kuuluvan tuotteen myyntikappalemäärää.

Olemassa olevan tuotepaketin lisääminen tuotteelle tai poistaminen tuotteelta

Ennen tuotepakettien käsittelyä hae Tuotetiedot-ruudulle hakea se tuote, jonka tuotepakettia haluat käsitellä.

Lisää tuotepaketti tuotteelle aktivoimalla haluttu paketti Tuotepaketit-ruudulla, ja valitsemalla se painamalla Valitse Tällöin ko. paketin tunnus tulee tuotetiedoissa ruudulla olevan tuotteen pakettitunnukseksi. Lisäksi jos kyseessä on tukkupaketti, anna tuotteelle annetaan lisätiedot välilehdellä: laita valinta Tuotepaketti päälle, jolloin ja tuote muuttuu Ei varastoseurantaa-tuotteeksi. Tallenna tiedot tuotteelle painamalla F4 Tallenna.

Poista tuotteelta tuotepaketti Tuotepaketit-ruudulla painamalla F9 Tyhjennä. Tällöin kyseisen paketin tunnus poistuu tuotetiedoissa ruudulla olevan tuotteen Pakettitunnus-kentästä. Tallenna tieto tuotteelle painamalla F4 Tallenna.

Jos tuotepakettituotteelta tyhjennetään pakettitunnus, poistuvat Tuotepaketti ja Ei varastoseurantaa -valinnat automaattisesti. Jos haluat poistaa koko tuotepaketin sisältöineen, tee se Tuotepaketit-ruudulla painamalla F8 Poista.

Kun koko tuotepaketti poistetaan (Tuotepaketit-ruudulla), tyhjennetään pakettitunnus automaattisesti Tuotepaketti -valitulta tuotteelta, jolta Tuotepaketit-ruudulle on menty. jos se on ollut poistettu paketti. Tällöin myös tuotepakettituotteen Tuotepaketti ja ei varastoseurantaa tuotteet valinnat poistuvat ko. tuotteelta automaattisesti.