Tuotteiden haku ja selaus ruudulla

Voit selata tuotteita voidaan suoraan Tuotteet-ruudulla, tai vaihtoehtoisesti Tuotelista-ruudulla.

Tuotteet-ruudulla voit syöttää tai lukea viivakoodilukijalla Tuotenumero-kenttään tuotteen viivakoodin tai lisäkoodi, jolloin ohjelma hakee tuotteen tiedot ruudulle. Voit selata F5- ja F6-painikkeilla tuotteita eteen- ja taaksepäin. Mikäli tuotenumeroksi syötetään jollekin toiselle tuotteelle tallennettu koodi tai lisäkoodi, kysyy ohjelma halutaanko siirtyä tähän tuotteeseen.

Tuotelistalle pääset painamalla F7 Lista. Tuotteet näkyvät listalla tuotenumerojärjestyksessä; voit muuttaa listan järjestystä klikkaamalla kursori haluttuun kenttään ruudun yläosassa. Mikäli listan järjestystä on muutettu ja listalta poistutaan F10:llä, voidaan tuotteiden selausta jatkaa saman järjestyksen mukaan Tuotetiedot-ruudulla F5- ja F6-painikkeilla; jos olet muuttanut Tuotelista-ruudulla järjestyksen esimerkiksi muutettu toimittajan mukaiseksi, ja poistut listalta painamalla F10 Poistu, kun klikkaat Tuotetiedot-ruudulla F6-painiketta siirryt saman toimittajan seuraavaan tuotteeseen.

Tuotelista-ruutu

Voit hakea listalta tuotteita tuotenumerolla, nimellä, lisätunnuksella, tuoteryhmällä tai toimittajalla. Esimerkiksi Nimi –kenttään voidaan syöttää tuotteen nimen alkua, jolloin listalla siirrytään automaattisesti vastaavaan kohtaan.

• Lisäksi tuotenimellä haettaessa voidaan käyttää jokerihakua, eli hakea esimerkiksi tuotteita joissa esiintyy sana kukka. Tällöin Nimi-kenttään kirjoitetaan tällöin *KUKKA ja painetaan enter, jolla haku käynnistyy. Valinta tehdään aktivoimalla listalta haluttu rivi ja Valitse –painikkeella tai vaihtoehtoisesti kaksoisklikkaamalla kyseistä riviä.

• Tuotelistalla voidaan myös muuttaa sarakkeiden leveyttä, jolloin esim. nimi saadaan näkyviin kokonaan. Sarakkeen leveyttä muutetaan ottamalla sarakkeen reunasta hiirellä kiinni ja vetämällä saraketta leveämmäksi tai kapeammaksi. Muutos tallentuu työasemakohtaisesti ja on siis näkyvissä myös seuraavan kerran kun lista avataan.

• Tuotelistalla saadaan näkyviin kaikkien myymälöiden varastosaldot sekä varatut ja tilatut kappaleet F7 Varasto-painiketta painamalla.

• On myös mahdollista, että tuotteen hakukriteerinä käytetään lisätunnuksen sijasta Toimittajan tuotenumero-kenttää. Tämä ominaisuus parametroidaan käyttöön Solteqin toimesta, joten ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme.