Skip to main content
Skip table of contents

Joukkotuote

Joukkotuote on raportoinnissa ja kampanjoissa hyödynnettävä tuote, jolla ei ole omaa varastoa ja jonka tuotekoodilla ei voi myydä. Joukkotuotteelle on määritettävissä Teksoon ennestään perustettuja tuotteita. Kassalla nämä joukkotuotteelle määritetyt tuotteet käyttäytyvät täysin normaalisti, eikä myyntiruudulle tai kuitille tule tietoa siitä, että myyty tuote kuuluu tiettyyn joukkotuotteeseen. Tuotejoukko -rajauksella joukkotuotteen myyntejä voidaan raportoida myyntiraportilla halutulta ajalta, eli joukkotuotteen myyntitietoja voidaan raportoida joukkoon määritettyjen tuotteiden osalta myös ajalta ennen joukkotuotteen perustamista. Lisäksi voidaan tehdä joukkotuotetta koskevia kampanjoita, jotka eivät ole tuoteryhmään tai toimittajaan sidonnaisia vaan kohdistuvat kaikkiin joukkotuotteelle määritettyihin tuotteisiin.

Joukkotuotteen perustaminen

  1. Aloita uuden joukkotuotteen perustaminen painamalla F3 Uusi tuoteruudulla.

  2. Syötä tuotteelle annetaan tuotenumeroksi ja koodiksi joukkotuotteen tiedot sekä haluttu nimi. Määritä myös tuoteryhmä sekä haluttaessa toimittaja.

  3. Laita Lisätiedot-välilehdellä Joukkotuote-valintaruutu aktivoiduksi, jolloin myös Ei myyntiä sekä Ei varastoseurantaa-valinnat aktivoituvat.

  4. Tallenna tuote näillä tiedoilla.

  5. Tallennuksen jälkeen klikkaa tuotevälilehden Joukkotuotteet –painiketta, jolloin avautuu ruutu, jossa tehdään tuotejoukon ylläpito.

  6. Painamalla F3 Uusi saat lisättyä joukkoon halutut tuotteet yksi kerrallaan Uusi joukkotuote -ruudulla. Lisättävä tuotenumero syötetään tuote -kenttään tai se haetaan listalta. Valinta hyväksytään F4 Hyväksy-painikkeella, jolloin palataan Tuotejoukko -ruutuun. Jos joukkotuotteelle lisätään muita tuotteita, tee se F3 Uusi -painikkeella.

  7. Tuotejoukkoon lisätyt tuotteet näkyvät tuotejoukkoruudulla. Tarvittaessa tuotejoukosta voi poistaa valitun tuotteen. Kun pakettiin on lisätty halutut tuotteet, palataan Tuoteruudulle F10:lla.

Funktionäppäimet

Näppäintoiminto

Selitys

F3 Uusi

Avaa Uusi joukkotuote -ruudun, jossa voidaan lisätä tuote ruudulla näkyvälle joukkotuotteelle.

F8 Poista

Poistaa tuotejoukkoruudulla valitun tuotteen tuotejoukosta.

F9 Lista

Avaa listan joukkotuotteista.

Olemassa olevan joukkotuotteen muutos

Valitse Joukkotuotteet-listalta käsittelyyn haluttu joukkotuote. Avautuvalla Tuotejoukko-ruudulla voit muuttaa kyseisen joukkotuotteen sisältöä. Voit lisätä joukolle uuden tuotteen painamalla F3 Uusi, tai poistaa tuotteen joukosta painamalla F8 Poista.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.