Hävikki

Hävikki-toiminnolla voidaan kirjata pois heitetyt tuotteet hävikiksi. Kassan hävikkitoiminnon kautta tuotteet kirjataan järjestelmään 0-hintaisena myyntinä siten että hävikkiriville tulee automaattisesti tuotteen myyntihinnan verran alennusta. Tuotteet poistuvat varastosta ja hävikkiin kirjatut vähentää myyntikatetta kirjauspäivänä täydellä arvolla. Hävikki on raportoitavissa Tekson myyntiraportin kautta.

Hävikkiraportille kirjautuvat:

• Poisheittohävikki

• tuotteet jotka heitetään pois, eli kassan hävikkitoiminnon kautta kirjatut tuotteet.

• Alennushävikki

• tuotteet jotka päiväyksen tai vaurion takia myydään alennuksella, eli normaalin kassamyynnin kautta tehdyt myynnit, joissa annettu manuaalisesti alennusta.

Kampanjoiden kautta tulevia alennuksia ei kirjata hävikkiraportille.

Poisheittohävikin kirjaaminen

1. Paina Kassalla HOME Varasto -painiketta ja valitse valikosta Hävikki.

2. Kassaruudun yläosaan tulee HÄVIKKI-teksti. Syötä myyjänumerosi ja paina Enter.

Kassa hävikkitilassa

3. Valitse tuote/tuotteet hävikkiin:

1. Lue tuotekoodi lukijalla, tai

2. näppäile tuotekoodi, tai

3. kirjoita tuotteen nimi tai alkukirjain/mallinumero ja paina Enter. Valitse sitten tuote listasta painamalla Valitse.

Hävikin rivitiedot

4. Syötä hävikkituotteen määrä ja paina kassassa F4 Määrä; paina sitten Enter. Valitsemasi tuote siirtyy käsittelyriviltä myyntirivinäkymän yläosaan.

5. Paina lopuksi F6 Loppusumma. Hävikkikuitti tulostuu.

Esimerkki hävikkikuitista