Tuoteryhmän tai toimittajan tuoteryhmän hintamuutos

Voit muuttaa kokonaisen tuoteryhmän tai tietyn toimittajan tuoteryhmän hintoja kerralla Hintamuutos -ruudulla; ruutu avautuu kun painat Tuoteryhmät-ruudulla F9 Hintamuutos-painiketta.

Voit valita tuoteryhmän, jolle haluat tehdä hintamuutoksen jo Tuoteryhmät-ruudulla, tai tehdä tuoteryhmärajauksen vasta Hintamuutos-ruudulla.

Hintamuutos-ruutu

• Mikäli haluat rajata hintamuutoksen koskemaan vain tietyn toimittajan kyseisen ryhmään kuuluvia tuotteita, syötä Toimittajanumero sille varattuun kenttään.

• Mikäli haluat antaa lisärajauksia hinnanmuutokselle, klikkaa Syötä rajaus -valintaruutu aktiivikseksi. Erillinen Rajaukset -ruutu tulee tällöin näkyviin. Syötä ruudulla haluamasi tuoteryhmä- ja toimittajarajaukset, ja paina sitten F10 Poistu.

• Mikäli haluat korottaa tuoteryhmän ostohintaa, klikkaa Muutetaan ostohinta -valintaruutu aktiiviseksi ja syötä korotettava prosenttiluku Ostohinta-kenttään.

• Jos haluat laskea hintoja, syötä prosenttiluku miinusmerkkisenä.

• Mikäli haluat muuttaa ostohinnan myös ostotilauksissa, klikkaa Ostotilaukset -valintaruutu aktiiviseksi.

Muutetaan ostohinta_fashion.PNG

• Mikäli haluat korottaa tuoteryhmän myyntihintaa, klikkaa Muutetaan myyntihinta -valintaruutu aktiiviseksi ja syötä korotettavat prosenttiluvut kenttiin.

• Jos haluat laskea hintoja, syötä prosenttiluku miinusmerkkisenä.

• Ostotilaukset- sekä Myyntitilaukset -valintaruudut ovat automaattisesti aktiivisina; jos et halua muuttaa näitä, klikkaa kyseiset valinnat pois päältä.

Muutetaan myyntihinta_fashion.PNG

Myyntihinnan muuttaminen

• Jos haluat suorittaa myyntihinnan pyöristyksen, klikkaa Myyntihinta pyöristetään -valintaruutu aktiiviseksi, jolloin erillinen Myyntihinnan pyöristys -ruutu avautuu. Voit joko

• syöttää ikkunassa omat pyöristyssääntösi, tai

• valita Käytetään yleistä hinnoittelun pyöristystä -vaihtoehdon (jolloin pyöristys tehdään lähimpään 10:een senttiin, ja yli 50 €:n summissa lähimpään euroon).

• Jos laitat valintaruudun Tallennetaan uudeksi hinnoittelusäännöksi, niin ohjelma ehdottaa seuraavan kerran kyseistä sääntöä kun avaat Myyntihinnan pyöristys -ruudun.

Paina lopuksi F10 Poistu, jolloin pyöristyssääntö tallentuu ja Myyntihinnan pyöristys -ruutu sulkeutuu.

Myyntihinnan pyoristys.PNG

Myyntihinnan pyöristys -ruutu

• Käynnistä lopuksi hintojen muutosajo painamalla F2 Muuta. Ohjelma varmistaa erillisellä ruudulla Haluatko jatkaa? Paina OK.

Hintojen muutos ilmoitus.PNG
  • Ohjelma ilmoittaa, että hintojen muutosajon suoritus on tilattu ja suoritetaan seuraavana yönä. Paina OK.

Suoritus tilattu.PNG

Hintojen muutosajo ei vaikuta:

• jo tallennettujen tilausten hintoihin

• kampanja- tai hinnastohintoihin

• varastonarvoon

• keskiostohintaan.

Ohjelma estää uuden muutoksen tilaamisen, jos rajauksen sisällä olevia muutoksia on jo tilattu palvelimelta, mutta niitä ei ole vielä käsitelty.