Suorituksen mitätöinti

Jos pankkisuoritus on esimerkiksi summaltaan virheellinen, voidaan suoritus mitätöidä ja tehdä uudestaan. Voit tehdä suorituksen mitätöinnin suorituslistalla F8 Mitätöi suoritus –painikkeella. Tällöin suorituksesta muodostuu uudella tositenumerolla miinusmerkkinen suoritus samalle päiväykselle, jolle alkuperäinen suoritus on kirjautunut. Lasku, johon suoritus on kohdistettu, palautuu suorituksen mitätöinnin myötä uudestaan avoimeksi ja sille voidaan kirjata uusi suoritus uudella tositenumerolla.

Suorituslista

Kassan kautta tehtyä suoritusta ei ole mahdollista mitätöidä suorituslistan kautta, vaan tällöin kassaohjelmassa on tehtävä uusi suoritus miinusmerkkisenä.