Maksukehotukset

Maksukehotukset-toiminnolla voit kerätä myöhässä olevat laskut asiakkaittain maksukehotusten tulostusta varten.

Mikäli valitset Verkkolaskutus-vaihtoehdon, kerätään vain ne asiakkaat, joille lähetetään Finvoice-verkkolaskuja. Kyseinen valintalaatokko ei ole valittavissa, mikäli Finvoice-verkkolasku ei ole käytössä.

Maksukehotukset-ruutu

Ruudun yläreunaan tulee näkyviin asiakasnumero ja nimi.

Asiakkaan maksukehotukset

Ruudulla näkyy huomautettavan laskun numero, päivämäärä ja summa. Myös laskun avoimena oleva summa, viivästyspäivät ja huomautuskertojen lukumäärä tulevat näkyviin. EI tarkoittaa, ettei huomautuksia ole vielä lähetetty, muutoin tässä kohtaa näkyy huomautuskertojen määrä. Huomautuskerrat määräävät käytettävän karhutekstin. Karhutekstit määritellään Tekstit-toiminnolla. Ensimmäisellä kerralla käytetään Karhu1-tekstiä, toisella kerralla Karhu2-tekstiä jne. niin pitkään kuin karhutekstejä on määritelty.

Jos liiketietoihin on määritelty huomautusmaksu, tulee se maksukehotusten tulostukseen automaattisesti näkyviin. Tällöin huomautusmaksu tulee jokaiselle huomautettavalle laskulle. Jos huomautusmaksua ei haluta lisätä laskulle, voidaan se vielä tässä vaiheessa poistaa. Huomioi kuitenkin, että huomautusmaksu on laskukohtainen, joten se on poistettava aina ennen laskun tallentamista. Huomautusmaksu on oletuksena verollinen, sen voi parametroida verottomaksi. Ota tarvittaessa yhteys Solteqin asiakastukeen.

Vaihekenttään annetaan laskun tilan mukainen merkintä laskutusehdotuksen tapaan.

Mikäli maksukehotus laskutetaan, valitse vaihtoehto Laskutetaan tai merkitse rivi + merkillä. Jos maksukehotusta ei tällä kerralla laskuteta, jätä kenttä tyhjäksi. Mikäli Laskutetaan -valinta halutaan peruuttaa, voidaan se tehdä Ei laskuteta  -painikkeella. F8 Poistetaan -toiminto poistaa laskun maksukehotuksista, mutta ei itse laskua.

Kun halutut laskut on valittu, tallenna valinta F4 Tallenna -painikkeella, jolloin ohjelma siirtyy seuraavaan asiakkaaseen.

Kun kaikki halutut maksukehotukset on tallennettu ja toiminnosta poistutaan, tulostuvat maksukehotukset kukin omana laskunaan.