Suorituksen kohdistuksen poisto

Mikäli suoritus on kohdistettu esim. väärään laskuun, voit poistaa kohdistuksen kyseiseltä laskulta. Tällöin suoritus palautuu avoimeksi ja se näkyy laskutusehdotuksessa, jossa se voidaan kohdistaa uudestaan.

1. Syötä Pankkisuorituksissa asiakasnumero ja paina Enter. Asiakkaan tiedot tulevat ruudulle.

2. Avaa suorituslista painamalla F9 Hae suoritus.

3. Suoritus aktivoidaan hiirellä tai nuolinäppäimillä, jonka jälkeen se valitaan Enterillä tai Muuta –painikkeella.

4. Maksunro-ruutu aukeaa, josta näkyy mihin laskuihin tai lähetteisiin suoritus on kohdistunut. Poista kohdistus F8 Poista kohdistus-painikkeella. Ohjelma pyytää sinulta tämän jälkeen vielä varmistuksen siitä, että kohdistus halutaan poistaa.

5. Kun kohdistus on poistettu, palautuu kyseinen lasku avoimeksi. Myös suoritus palautuu avoimeksi eli kohdistamattomaksi ja tulee näkyviin laskutusehdotukseen, jossa sen voi kohdistaa uudelleen.