Myynti käännetyllä ALV:lla

Käänteisen ALV:n laskutusasiakastyypille tehdyssä myynnissä (kassamyynnissä, laskun syötössä ja myyntitilauksessa) käännetty arvonlisävero astuu voimaan koko kuitille, laskulle tai myyntitilaukselle, kun yksikin myyty tuote on Käännetty alv. -merkitty.

Samalle kuitille/laskulle voidaan tehdä vain käännetyn alv:n myyntiä. Jos asiakkaalle myydään muita tuotteita, joista myyjä on verovelvollinen, on myynti tehtävä eri kuitille/laskulle.

Laskutusehdotuksessa laskutettaessa ohjelma erottaa automaattisesti omalle laskulle ne lähetteet, jotka ovat käänteisen alv:n lähetteitä.

Laskulle ja myyntitilaustulosteille tulostuva käännetty alv-teksti määritellään LASKALV-tekstillä Tekstit-toiminnossa.

LASKALV-teksti

Kassamyynti

Kassan yläpalkissa näkyy Kään.alv-teksti, kun myynnissä sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta. Tällöin kuitille myytävistä tuotteista vähennetään alvin osuus hinnasta ja kuitille tulostuu verottajan vaatimusten mukaiset tiedot.

Kassan näkymä, kun myynnissä sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta

Kuitti, joissa on käännetty arvonlisävero

Myyntitilaus

Myyntitilauksella myytävistä tuotteista vähennetään alv:n osuus hinnasta. Myyntitilauksen tulosteille (tilaus, tilausvahvistus ja lähete) tulevat verottajan vaatimusten mukaiset tiedot.

Laskun syöttö

Laskun syötössä myytävistä tuotteista vähennetään alvin osuus hinnasta. Myyntitilauksen tulosteille (tilaus, tilausvahvistus ja lähete) tulevat verottajan vaatimusten mukaiset tiedot.

Laskutusehdotus

Laskutusehdotuksessa automatiikalla laskutettaessa ohjelma erottaa automaattisesti omalle laskulle ne lähetteet, jotka ovat käänteisen alv:n lähetteitä jos laskutettavalla asiakkaalla on sekä käännetyn alv:n että normaalin alv:n lähetteitä.

Laskutusehdotus, jossa käännetty alv.

Laskutusehdotus manuaalisesti: lähetteet jotka ovat käännetyn alv:n lähetteitä näkyvät K.alv-merkinnällä. Ohjelma ei anna laskuttaa samalla laskulla käännetyn alv:n ja normaalin alv:n lähetettä.

Virheilmoitus verollisista ja verottomista lähetteistä samalla laskulla