Laskuttajailmoituksen tekeminen

Laskuttajailmoitus tehdään joko ilmoittamalla pankkiisi mahdollisuus lähettää asiakkailleen verkkolaskuja, jolloin pankki lisää yrityksesi e-laskulla laskuttavien listalle ja asiakkaasi voi tämän jälkeen hyväksyä yrityksesi omasta verkkopankistaan.

Toinen mahdollisuus tehdä laskuttajailmoitus on täyttää Finanssialan sivuilla oleva lomake https://laskuttajailmoitus.finanssiala.fi/

Laskuttajailmoitus Finanssialan sivuilla

1. Lomakkeen täyttämisen sekä alaosan painikkeen painamisen jälkeen pyytää lomake tallentamaan laskuttajailmoituksen.

• Tee tallennus Tekso-kansion alla olevaan mdlinkki-kansioon (C:\TEKSO\MDLINKKI), tai siirrä tiedosto sinne tallennuksen jälkeen.

• Anna tiedoston nimeksi FLIkkpp.nn, missä

• kk = kuukausi

• pp = päivä

• nn = eränumero.

• Tässä voi käyttää aina esim. 01:a.

Esimerkki: 16.8.2021 tehty aineisto nimellä FLI0816.01

2. Tämän jälkeen avaa Tekson pankkiohjelma ja paina Alt + L.

• Jos tehtyä tiedostoa ei löydy mdlinkki-hakemistosta, ohjelma antaa tästä virheilmoituksen.

Virheilmoitus

• Muussa tapauksessa ohjelma kysyy, lähetetäänkö yhteyspyyntö palvelimelle; paina Kyllä ottaaksesi yhteyden.

Tiedustelu pankkiyhteyden ottamisesta

Ilmoitus pankkiyhteyden suorituksen tilaamisesta Cloud-palvelimelta

Mikäli tiedosto ei tule lähtevien listalle, tämä voi johtua kahdesta syystä:

• Tiedoston nimi tai sijainti ei ole oikein.

• Pankkiohjelman siirtokäsky puuttuu: ota yhteys Solteqin asiakastukeen sen lisäämiseksi.