Verkkolaskun käyttö Teksossa

Lisää asiakastietojen Lisätiedot 1 -välilehdelle vastaanottajan tunnus ja valitse operaattori kaikille niille asiakkaille, joille Finvoice-laskuja halutaan lähettää. Kyseiselle asiakkaalle muodostettavat laskut ohjautuvat tämän tiedon perusteella oikeaan paikkaan. Mikäli vastaanottajan operaattoria ei löydy valikosta, tulee se perustaa omaan parametriinsa.

OVT-tunnus lisätään vain asiakkaalle, joka vaatii OVT-tunnuksen (esimerkiksi osastotarkennuksen) verkkolaskuaineistoon.

Verkkomaksupalvelu-valintaruudun ei pidä olla aktiivisena Finvoice-verkkolaskutuksen yhteydessä.

Finvoice-verkkolaskutuksen pakolliset kentät asiakastietojen Lisätiedot-välilehdellä

Asiakkaan perustiedoissa tulee olla myös Y-tunnus annettuna. Mikäli tietoa ei ole annettu, välittävä pankki ei voi ohjata laskuaineistoa loppuasiakkaalle.

Y-tunnus asiakastietojen Yhteystiedot-välilehdellä

Mikäli käytössä on verkkolaskutuksen Kuluttaja-laskuasiakkaiden laskujen tulostus pankissa -lisäpiirre, ei vastaanottajan tunnusta ja operaattoria ei tarvitse määrittää niille asiakkaille, joiden laskut tulostetaan pankissa. Ohjelma lisää tulostusohjauksen vakiotunnuksen näiden laskujen osalta aineiston muodostuksessa automaattisesti pankkiin lähetettävään aineistoon. Y-tunnus-tietoa ei vaadita, kun kyseessä on kulutusasiakas.