Tallennetun ostotilauksen haku, selaus ruudulla sekä muuttaminen

Aiemmin syötettyä toimittamatonta ostotilausta voidaan muuttaa jälkikäteen: tilauksen perustietoja voidaan tietyiltä osin täydentää tai muuttaa. Tilaukselle voidaan esim. lisätä uusia rivejä tai muuttaa aiemmin tallennettujen rivien tilattuja määriä.

1. Syötä toimittaja ja/tai tilausnumero ja paina Enter. Voit myös hakea toimittajan ja tilauksen listalta. Mikäli haet toimittajan ennen tilausnumeron hakua, saat listan tilaushakuun näkyviin vain valitulle toimittajalle tehdyt tilaukset. Mikäli haet tilausta listalta ilman toimittajanumeron syöttöä, saat näkyviin kaikki ostotilaukset.

2. Kun tilaus on haettu ruudulle, ruudun alaosassa näkyy tilauksen sisältämien rivien kappalemäärä.

Ostotilaus-ruutu, jossa näkyvissa tilauksen sisältämien rivien määrä

3. Voit valita funktionäppäimistä haluamasi toiminnon: ruudulle haettu tilaus voidaan

1. tulostaa A4-pystymalliselle tulosteelle,

2. lähettää sähköpostilla toimittajalle tai kohdemyymälään,

3. kopioida uudeksi tilaukseksi, tai

4. poistaa kokonaan tilauskannasta

4. Mikäli haluat selata tilauksen rivejä tai lisätä tilaukselle uusia rivejä, paina F4 Rivit -painiketta jotta pääset Rivitiedot-ruudulle.

• Voit myös muuttaa tarvittaessa ruudulle haetun tilauksen perustietoja, jos kyseessä on tilaus jota ei ole vielä toimitettu.

• Huomioi kuitenkin että esimerkiksi tehdashinnan verollisuutta ei voi jälkikäteen muuttaa, ja että alennusten ja tuontikustannusten muuttaminen jälkikäteen vaatii myös rivitietojen läpikäymisen uudelleen tehdashinnan ja rivin hyväksymisellä jo tallennettujen rivien osalta.

5. Mikäli valitsit F4 Rivit-painikkeen, voit suoraan lisätä tilaukselle uuden rivin/rivejä. Käytössäsi on myös valikoima funktionäppäimiä.

• Voit ottaa tilauksella ennestään olevia rivejä käsittelyyn klikkaamalla ruudun yläosassa haluttua riviä, jolloin saat sen käsittelyyn ruudun alaosaan. Voit tehdä kyseiselle riville haluamasi muutokset ja hyväksyä sen F4 Rivi valmis -painikkeella. Tällöin ohjelma siirtyy käsittelemään seuraavaa riviä.

• Jos haluat tässä vaiheessa lisätä kokonaan uuden rivin, paina ensin F7 Uusi, jotta käsittelyssä oleva rivi siirtyy ruudun yläosaan. Muista että riville tehdyt muutokset tallentuvat vasta kun olet painanut F4 Rivi valmis -painiketta.

6. Tallenna lopuksi tilauksen muutokset painamalla F6 Valmis.