Suoritusten syöttö

Suoritusten syöttö -toiminnolla voit kuitata sellaiset laskut maksetuksi, jotka on maksettu jotain muuta kautta kuin ostoreskontran laskujen maksussa. Suoritusten syötössä maksuista ei muodosteta pankkiin lähtevää aineistoa.

Mikäli laskua syöttäessä Tekso on offline-tilassa, ohjelma antaa tästä ilmoituksen (joka sisältää tiedon siitä, milloin työasema on viimeksi ollut yhteydessä pilvipalvelimeen). Tällöin laskujen numeroinnissa käytetään työasemalle asetettua numeroaluetta.

Suoritusten syöttö -ruutu

Saman laskun voi valita käsiteltäväksi ainoastaan yhdellä työasemalla kerrallaan; mikäli lasku on jo käsittelyssä toisella työasemalla, näkyviin tulee alla oleva virheilmoitus.

Virheilmoitus, kun lasku on jo käsittelyssä toisella työasemalla

Suorituksen syöttäminen

1. Suoritusta syötettäessä anna ensin toimittajanumero tai valitse toimittaja F7 Lista –painikkeen avulla. Saat toimittajalistan näkyviin myös kun jätät Toimittajanumero-kentän tyhjäksi ja painat Enter.

2. Voit syöttää Tapahtumanumero-kenttään maksettavan laskun tapahtumanumeron. Mikäli jätät kentän tyhjäksi ja painat Enter, saat esiin listan toimittajan avoimista laskuista tapahtumanumerojärjestyksessä. Voit valita listalta oikea laskun suoritusten syöttöön painamalla Enter.

3. Valitse Suoritus tilille -kenttään oikea pankkitili, josta suoritus on maksettu. Voit myös valita tiliksi jokin muun tilin kuin pankkitilin Tilikartta-painikkeen avulla.

Tilikartta-ruutu

4. Anna maksupäiväksi päivä, jolloin lasku on maksettu.

• Mikäli käsitellään valuuttalaskua, niin numeronäppäimistön + (plus) -näppäimellä saat esiin apuruudun, jossa näkyvät laskun syöttöpäivän sekä tämän päivän valuuttakurssit. Maksupäivän kurssi voidaan tarvittaessa muuttaa alimmaisena sijaitsevaan kenttään. Muutos on voimassa vain tämän suorituksen syötön ajan eikä siis tallennu perustietoihin.

5. Syötä Maksettu nettomäärä -kenttään suorituksen summa. Mikäli alennusta on tarpeen muuttaa, voit tehdä sen se F2 Alennus -painikkeen avulla.

1. Mikäli koko laskua ei kuitata maksetuksi kerralla, jää loppuosa edelleen avoimeksi ja se voidaan maksaa myöhemmin.

6. Kun olet syöttänyt suorituksen summan ja painat Enter, varmistaa ohjelma, että suoritus halutaan tallentaa. Tee tallennus painamalla OK.

Funktionäppäimet

Näppäintoiminto

Selitys

F2 Alennus

Painikkeella voidaan muuttaa laskulle kirjattua alennusta.

F5 ja F6 Selaa laskuja

Painikkeilla voidaan selata toimittajan laskuja tapahtumanumerojärjestyksessä.

F8 Muuta tilijako

Painikkeella voidaan muuttaa laskun tilijakoa.

F9 Näytä tilijako

Painikkeella nähdään kuinka lasku on jaettu kirjanpidon tileille.

F11 Suorituslista

Tuo esiin listan ko. toimittajan suorituksista.

F10 Poistu

Palaa ostoreskontran päävalikkoon tallentamatta suoritusta.