Uuden laskun tekeminen

Mikäli laskua syöttäessä Tekso on offline-tilassa, ohjelma antaa tästä ilmoituksen. Tällöin laskujen numeroinnissa käytetään työasemalle asetettua numeroaluetta.

Ilmoitus Tekson Offline-tilasta

1. Anna laskutusasiakas tai hae se listalta. Anna tarvittaessa myös tilausasiakas ja toimitusasiakas.

2. Anna myyjä, mikäli se ei tule oletuksena asiakkaan takaa.

3. Anna laskun päivä, toimitettu-päivä, maksuehto sekä muut tarpeelliset tiedot.

4. Jatka rivien syöttöön F4 Rivit –painikkeella.

5. Syötä tuotenumero ja paina Enter.

• Voit syöttää myös numeron alkua , jolloin Enterin painamisen jälkeen päästään tuotelistalle.

6. Syötä rivin hintatiedot ja kappalemäärät. Katso myös kohta Hinnoittelu laskulla.

Rivin hintatietojen syöttäminen

7. Pääset tarvittaessa tarkastelemaan tuotteen varastotietoja F8 Kysely -painikkeella. Täällä saadaan esimerkiksi näkyviin tuotteelle mahdollisesti tallennettu selite sekä vastaavat tuotteet.

8. Kun rivi on valmis, tallenna se painamalla F4 Rivi ok.

9. Syötä laskun muut rivit.

10. Jos jo tallennettua riviä tarvitsee muuttaa, ota rivi uudestaan käsittelyyn painamalla F2 Muutos. Aktivoi haluttu rivi hiirellä tai nuolinäppäimillä ja painamalla Enter, jolloin rivi siirtyy ruudun alaosaan ja sille voidaan tehdä tarvittavat muutokset. Voit myös poistaa rivin kokonaan F9 Poista -painikkeella.

11. Kun kaikki rivit on syötetty, tallenna lasku painamalla F6 Valmis.