Tax free -tapahtuman luominen kuittien selailusta

Jos tax free -tapahtumaa ei tehty myyntitapahtuman yhteydessä, voit käynnistää sen luonnin kuittien selailusta.

1. Paina Kuittien selailu -ruudulla F2 Taxfree -painiketta.

2. Taxfree -painike Kuittien selailu -ruudulla

Taxfree-tapahtuma -ruutu avautuu. Ruudun yläosa sisältää tekstin Taxfree-tapahtumaa ei ole vielä tehty. Käynnistä tax free-tapahtuman luominen painamalla F4 Suorita toiminto.

3. Asiakastiedot-ruutu avautuu.

Asiakastiedot-ruutu

4. Määritä asiakas:

1. Valitse olemassa asiakas listalta painamalla F7 Lista.

1. Kun olet hakenut asiakkaan tiedot, paina Enter.

2. Taxfree-asiakas-ruutu avautuu.

3. Syötä asiakkaan Maa ja Passin nro.

4. Paina lopuksi ✓ Hyväksy

Olemassa oleva tax free -asiakas

2. Voit myös perustaa tilapäisasiakkaan painamalla Asiakastiedot-ruudulla Enter, syöttämällä asiakkaan tiedot, ja painamalla ✓ Hyväksy.

Uusi tax free -asiakas

5. Päätä kauppa normaalisti. Maksutapahtuman jälkeen tulostuu palautuskuitti sekä tax free -tosite.

• Tax free -tosite tulostuu automaattisesti kassan kuittikirjoittimelle. Myyjän tulee allekirjoittaa tax free -tosite.

Myyjän on myös luovuttaessaan tavarat ostajalle sinetöitävä ne siten, että niiden käyttämättömyys on tulliviranomaisen todettavissa tavaroita vietäessä EU:n ulkopuolelle. Tällainen sinetöiminen voidaan tehdä esim. käyttäen liikkeen logolla varustettua teippiä paketin sulkemiseen.

• Tax free -tosite annetaan asiakkaalle. Asiakas saa tositetta ja käyttämättömiä tuotteita (sinetöidyt paketit) vastaan tositteen osoittaman alv-palautuksen myyjäliikkeestä palauttaessaan tositteen tullin leimalla ja allekirjoituksella varustettuna myymälään.

Kuitti tax free -tapahtumasta

Tax-free -tosite

Funktionäppäimet

Näppäintoiminto

Selitys

F1 Ohje

Avaa ohjeen.

F4 Suorita toiminto

Avaa Asiakastiedot-ruudun, jossa haetaan tax free -tapahtuman asiakas, perustetaan uusi asiakas tai syötetään tilapäisasiakkaan tiedot..

F10 Poistu

Poistu Taxfree-tapahtuma -ruudulta ilman toimintoja.