Skip to main content
Skip table of contents

Tax free -tapahtuman luominen ennen maksamista

Kun tax free -tapahtuma luodaan ennen maksamista, myynnin aikana syötetään asiakkaan tai tilapäisasiakkaan nimi ja osoite, ja lisäksi Taxfree-asiakas -ruudulla asiakkaan maa ja passin numero.

Tax free -tosite tulostuu automaattisesti kassan kuittikirjoittimelle. Myyjän tulee allekirjoittaa tax free -tosite. Myyjän on myös luovuttaessaan tavarat ostajalle sinetöitävä ne siten, että niiden käyttämättömyys on tulliviranomaisen todettavissa tavaroita vietäessä EU:n ulkopuolelle. Tällainen sinetöiminen voidaan tehdä esim. käyttäen liikkeen logolla varustettua teippiä paketin sulkemiseen.

 1. Paina myyntiriveillä tai loppusummaruudulla F5 Asiakas. Asiakastiedot-ruutu avautuu.

 2. Syötä Asiakastiedot-ruudulla asiakkaan tiedot.

  1. Jos kyseessä on asiakas joka löytyy jo rekisteristä, syötä asiakasnumero tai hae asiakas painamalla F2 Lista ja suorittamalla haku.

   Pakolliset tiedot:

   • Asiakasnumero

   • Nimi

   • Osoite

  2. Jos kyseessä on uusi asiakas, joka perustetaan rekisteriin, paina F3 Uusi asiakas, ja syötä asiakkaan tiedot.

   Pakolliset tiedot:

   • Asiakasnumero

   • Nimi

   • Osoite

  3. Jos kyseessä on tilapäisasiakas jota ei perusteta vakituiseen asiakasrekisteriin, paina F7 Tilapäisasiakas.

   Pakolliset tiedot:

   • Nimi

   • Osoite

 3. Kun asiakkaan tiedot on annettu, paina Asiakastiedot-ruudulla F7 Tax free.

  Asiakastiedot haettu.PNG

  Asiakastiedot-ruutu, jossa asiakas valittuna

 4. Taxfree-asiakas -ruutu avautuu. Syötä asiakkaan Maa sekä Passin numero. Ohjelma muistaa (kassakohtaisesti) viimeksi syötetyn maan: kun tyhjässä Maa-kenttässä painetaan Enter, ohjelma hakee sen.

  Esimerkki Taxfree-asiakas -ruudun tiedoista, kun asiakas on asiakasrekisterissä

  Esimerkki Taxfree-asiakas -ruudun tiedoista tilapäisasiakkaan osalta (asiakas ei ole asiakasrekisterissä).

  • Jos jätät Maa-kentän tyhjäksi ja painat Enter, ohjelma tuo automaattisesti edelliselle tax free-tapahtumalla syötetyn maan.

 5. Paina lopuksi Enter tai ✓Hyväksy ja päätä myyntitapahtuma normaalisti. Maksutapahtuman jälkeen tulostuu kuitti ja tax free -tosite. Asiakkaan tiedot ja asiakkaalle palautettava summa näkyvät tositteella.

  • Tax free -tosite tulostuu automaattisesti kassan kuittikirjoittimelle. Myyjän tulee allekirjoittaa tax free -tosite. Myyjän on myös luovuttaessaan tavarat ostajalle sinetöitävä ne siten, että niiden käyttämättömyys on tulliviranomaisen todettavissa tavaroita vietäessä EU:n ulkopuolelle. Tällainen sinetöiminen voidaan tehdä esim. käyttäen liikkeen logolla varustettua teippiä paketin sulkemiseen.

  • Tax free -tosite annetaan asiakkaalle. Asiakas saa tositetta ja käyttämättömiä tuotteita (sinetöidyt paketit) vastaan tositteen osoittaman alv-palautuksen myyjäliikkeestä palauttaessaan tositteen tullin leimalla ja allekirjoituksella varustettuna myymälään.

Kuitti Tax free -tapahtumasta

Tax free -tosite

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.