Tax free -palautukset asiakkaalle

Kun asiakas palaa myymälään, hän saa tositteen osoittaman alv-palautuksen takaisin leimattua tax free tositetta/tositteita vastaan. Takaisin maksettu osuus on 24- ja 14-luokkien veron osuus (– mahdollinen myyjäliikkeen komissio). Tax free -palautuksen voi tehdä samalla kertaa useammankin tositteen osalta.

Tax free -palautus tehdään kuittien selailun kautta seuraavasti:

1. Hae kuittien selailuun tax free -tositetta vastaava myyntikuitti ja paina F2 Tax free. Jos toimintoa yritetään käynnistää kuitille, jolle on jo tehty palautus, antaa ohjelma tiedon tehdystä palautuksesta.

2. Valitse valikosta Tee tax free-palautus-toiminto ja paina F4 Suorita toiminto.

Tax free -palautustoiminnon valinta

3. Kassa on Myynti/tax free -palautus -tilassa. Jos palautetaan samalla kertaa useampia tositteita, niin ennen myyjänumeron antamista hae seuraava(t) palautettavat tositteet F4 Kuitti-selailulla ja suorita niille vastaava F2 Taxfree → Tee taxfree-palautus -toiminto kuin ensimmäiselle kuitille.

Kassa Myynti/Tax free -palautus -tilassa

4. Kun palautettavat tositteet on käsitelty, syötä myyjänumero ja paina Enter.

5. Myyntiriveillä näkyvät tax free -palautukset: jokainen palautettava tosite näkyy omalla rivillään, ja siinä palautettavana summana tositteen osoittama Palautetaan-summa. Kuitille voidaan tehdä uutta myyntiä, tai summa voidaan palauttaa käteiseen tai maksukortille jolle palauttaminen on korttisääntöjen mukaan sallittua. Voit suorittaa tapahtuman loppuun painamalla F6 Loppusumma, ja sitten valitsemalla normaalisti maksutavan. F10 Poistu -toiminnolla voi vielä peruuttaa palautuksen.

Tax free -palautus myyntiriveillä

6. Kun tapahtuma päätetään valittuun maksutapaan, tulostuu asiakkaan kuitti, sekä myymälään jäävä tosite palautuksesta, johon otetaan asiakkaan allekirjoitus. Myymälään jäävä tosite kannattaa nitoa asiakkaan palauttamiin tax free -lomakkeisiin.

Asiakkaan kuitti tax free -palautuksesta

Myymälään jäävä tosite tax free -palautuksesta